New contender

Här har ni det senaste tillskottet bland skribenter på Kraid.se. Jag kallas oftast Nicke, är 25 år gammal och journalistikstuderande. Än viktigare är dock att jag är en riktig retro-gaming fantast, och jag antar att det är därför Blutt låtit mig plita ner mina tankar om fenomenet här. Vad är det som är så fantastiskt med retrospelkulturen då? Jo, det är grafiken, musiken, spelglädjen, pixlarna, kort och gott den härligt kantiga, blippiga och svåra helhetskänslan!

Nu är jag ju inte här för att skriva om mig som person utan om retrospelkulturen som fenomen. Många anser att vi som gillar den lite äldre skolan är riktiga nördar, och det är vi också.

Ett tecken som tyder på att kulturen är här att stanna tycker jag mig se i den uppsjö av tatueringar med retrospelsmotiv man ser i dag. En enkel googlesökning ger tusentals bilder på motiv som spelentusiaster låtit föreviga på sin hud.

Jag kommer att ta upp ämnet tv-spelstatueringar fler gånger framöver, men den här gången nöjer jag mig med att visa upp mitt eget bidrag.