Spelat: Bit. Trip Runner

btr

Det finns spel som är så frustrerande svåra att man blir arg och stänger av, och så finns det spel som är så frustrerande svåra att man bara inte kan lägga ner kontrollen utan att försöka bara en gång till. Bit. Trip Runner tillhör lyckligtvis de senare.

Bit. Trip Runner är spel nummer fyra i den rytmbaserade Bit. Trip-serien och släpptes nyligen som WiiWare för 800 points. I spelet iklär man spelaren sig rollen som Commander Video, som närmast kan beskrivas som en pixlig ninja, som springer, hoppar, glider och sparkar sig förbi hinder samtidigt som han plockar guld och poäng powerups.

Spelet är ständigt sidscrollande och det gäller att tajma alla rörelser med musiken för att klara sig förbi hindren. Utvecklarna Gaijin Games flirtar friskt med alla oss retroälskare. Som namnet antyder är det en skön mix av 8-bit pixelgrafik och modern 3d som gäller, och även soundtracket är en skön mix av gammalt och nytt.

Som tidigare nämnts är Bit. Trip Runner ett svårt spel, och helt hänsynslöst gentemot spelaren. En hundradels sekunds för tidig eller för sen knapptryckning leder till en säker död för Commander Video och skickar honom hela vägen tillbaka till början på banan. Inga health bars, inga checkpoints, ingenting. Men spelet har ändå något som får en att om och om igen vilja försöka “bara en gång till”. Spelet är en utmärkt träning för retrospelare då ens fingerfärdighet, snabbhet, tålamod och förmåga att memorera banor ställs på sin spets.

Tre världar med olika teman finns det att löpa sig igenom, och varje värld innefattar elva banor och avslutas med en boss. Även om en bana tar som mest ett par minuter för Commander Video att springa igenom så blir det på grund av svårighetsgraden ändå ett bra antal timmars spelande, speciellt om man satsar på att klara alla bonusbanor som dyker upp om man lyckas plocka allt guld på de vanliga banorna. Helt klart mycket spel för pengarna!

Format

Wii (WiiWare)

Släppdatum

14 Maj 2010

Utvecklare

Gaijin Games

Betyg

4/5

Sammanfattning

Bit. Trip Runner rekommenderas för dig som vill ha en komplett retroupplevelse och uppskattar utmaningar som sätter fingerfärdighet, reaktionsförmåga, taktkänsla och tålamod på prov. Grafik och ljud är av riktigt hög kvalitet och blandar gammalt och nytt på ett snyggt sätt. För ynka 800 points bör detta WiiWare spel vara ett självklart köp för alla retroälskare!

N/A

N/A