RetroGathering 2010 har spikat datum

… och den 2-3 Oktober är det dags! Det är den femte mässan i ordningen som även iår kommer den att vistas i Alviks medborgarhus på Gustavlundsvägen vid Alviks Torg!

Håll er uppdaterade på RetroGatherings blogg HÄR!

Retrogathering är en retrospelsmässa som man kan besöka för att spela äldre spel som man minns från när man var liten och drömde om att styra fyrkantiga saker på TV:n. Allt från de tidigaste Pong-spelen från början av 70-talet fram till modernare som man räknade i ”bitar”

En stor del av Retrogathering är marknaden. Det kommer många utställare från hela landet som säljer och byter saker ur sina samlingar, så har du drömt om att skjuta ankor på en  Nintendo 8-bitars eller  brorsans tank på en Atari 2600 så  finns det gott om dem till salu, ofta för en spottstyver om du jämför med priser på marknadsplatser som Tradera och blocket

Det brukar också komma legender från spelbranchen som berätta hur det var förr, 2009 kom bla. Lars Jarhamn och berättade om när han och Owe Bergsten började importera Nintendos Game & Watch från Japan till lilla Sverige.

//Retrogathering

Själv kommer jag inte kunna närvara iår heller, även ifall jag verkligen önskar. Tre festivaler(möjligen fyra) står redan på schemat, så ännu en Stockholms-resa tror jag inte att jag orkar med.

Kunde ju inte heller närvara på Retrospelsmässan tidigare iår även ifall jag bara bor en timme ifrån heller, en viss svåger fyllde ju 30 år! :) Men det kändes lite om det va tur att jag inte åkte dit, hatar verkligen att stå i kö! Så nästa års Retrospelsmässa är redan inbokad och det finns INGET som kan stoppa mig!