Topp 5 Playstation-spel | Blutt’s Choice #2

RESIDENT EVIL

Kanske det läskigaste spelet jag spelat. Intro-scenen är idag ganska skrattretande och jävligt b, men då byggde den upp en stämning som jag aldrig känt i ett annat spel änsålänge. Vad kan bli läskigare än en stor, mörk och dyster herrgård där man utanför blir jagad av en stor varulvsliknande best? Man springer i ren desperation in i huset man annars aldrig hade gått nära och ingen vet vad som försigår! Folk försvinner titt som tätt och första anblicken av Zombien som slukar ett lik höjde min puls till max! Men det värsta skräckmomentet är ju självklart fönster-hundarna. Någon mer klassisk skräm-scen får man faktist leta efter.

Minns att innan släppet av Resident Evil va man helt lyrisk. Jag samlade på tidningsartiklar, och har för mig jag tom räknade sidorna, hade nog drygt 160 sidor sammanlagt, artiklarna minns jag inte hur många dom var hehe! Sådan hype som jag hade inför Resident Evil har jag nog aldrig haft inför något annat spel-släpp om jag ska vara ärlig, och gissa om spelet levde upp till den.

Om jag spelar spelet idag kommer jag nog inte orka med en minut, många kameravinklar är heelt sjukt dåliga, och många gånger dör man mycket tack vare att man är upptagen med att vända sig om. Men det är också detta som är lite charmen med Resident Evil-serien. Dom har ju gjort en ganska klumpig kontroll för att man skall bli stressigare och svettigare!

Ska man spela det idag finns många grymma remakes man kan spela istället för orginalet, för om jag ska vara ärlig så tror jag inte det har åldrats med den värdighet spelet förtjänar!