Topp 5 Playstation-spel | Blutt’s Choice #3

TOMB RAIDER II

På tredjeplats finner vi ett spel ur en utav mina forna favoritspelserier! Tyvärr är det detta och ettan de enda jag tycker varit roliga om jag skall vara ärlig. Ettan bara älskade jag; hoppa runt, klättra och skjuta hundar hade aldrig varit roligare! Just friheten och Indiana Jones-känslan gjorde spelet helt oslagbart på den tiden! Men anledningen till att jag valt att lista tvåan är för att det var lite bättre än ettan. Visst, ettan var revolutionerade men tvåan lyfte spelserien till toppen!

Att låta huvudpersonen vara utav det kvinnliga könet var ju också ett genidrag, och jag ska erkänna att man var ju sjukt tänd på henne då, stora tuttar och pistoler gjorde att mitt tonårshjärta exploderade! Det ska man inte sticka under stol med, idag är man dock lite mognare och tänker inte alls i dom banorna längre! Tillhör faktiskt den skaran som inte riktigt förstod GoW3:s ganska vridna kvinnosyn.

Spelets fulla namn är Tomb Raider II: The Dagger of Xian. Spelet grundar sig just på denna kniv ägd kejsare Xian, som utnyttjade dess kraft för att styra de kinesiska arméerna. Om man stack kniven i knivbärarens hjärta skulle han/hon förvandlas till en drake. En dag lyckades dock de tibetanska munkarna i ett stort krig avlägsna kniven från Xians hjärta, och gömde den djupt inom de kinesiska murarna. Och där har den legat gömt i många år, tills Lara Croft får nys om den såklart!

En annan vital del av Tomb Raider II är att man för första gången fick köra fordon! Snöskotern på snöbanan var bara ren och skär spelglädje, minns att jag satt och bara åkte runt med skotern bara för det var kul, haha. Båten rockade inte riktigt lika mycket :)