Donkey Kong Country Returns får släppdatum

ÄNTLIGEN som Gert Fylking hade sagt! Är det nått jag personligen är sjukt peppad inför så är det Donkey Kong Country Returns till Wii! Den 3 December är det dags att dra på sig ap-pälsen och åter igen spöa krokodiler och samla på sig bananer!

Donkey Kong Country är ett utav de absolut bästa spelen till SNES, och än idag är det inte utdaterat på varken grafik eller spelbarhet. Helt enkelt en klockren serie, vi får bara hoppas att uppföljaren gör rättvisa och inte förstör serien helt som en viss Donkey Kong 64 och andra små-uppstickare gjort.

Urklipp från Nintendo.se’s pressmeddelande:

Två bekanta och väldigt håriga hjältar kommer till oss precis lagom till jul. Spelet heter Donkey Kong Country Returns, hjältarna är förstås Donkey Kong och Diddy Kong och det svenska releasedatumet för detta spel är den 3 december.

Förutom att det här lär bli en nostalgitripp, för alla oss som älskar de tidigare Donkey Kong Country-spelen, så finns det en massa nya saker att se fram emot. Nya banor, nya spelsätt, fantastisk grafik och 3D-miljöer. Det är även första gången i den här spelserien som Donkey och Diddy kan spelas av varsin spelare samtidigt. Detta tvåspelarläge skapar förstås nya, spännande möjligheter för den här så klassiska spelserien.

I tvåspelarläget kan Diddy Kong även hoppa upp på Donkey Kongs rygg när som helst. Denna möjlighet är bra om du spelar tillsammans med någon som inte är en lika erfaren spelare. Bra att veta är också att om en spelare blir utslagen så kan den spelaren komma tillbaka så länge som den andra spelaren är kvar.