Spelat: Lunnye Devitsy

lunny

“Månliga flickor, betyder titeln om man direktöversätter den från ryska. Flickor från månen, kanske är en mindre dålig översättning.Det här är en berättelse om en liten flicka som trillar ner från månen och måste ta sig tillbaka.”

Det här är ett mycket simpelt spel, som går ut på att man ska ta sig tillbaks till sitt hem – månen. En liten nattsvart månflicka faller ner från månen i början av spelet och det är din uppgift att ta henne dit från berget hon landat på. Denna uppgift kan utföras på sju olika sätt, det är upp till dig vilket sätt du väljer.

Grafiken är retrodoftande och ser ut som en mysig blandning av Yoshi’s Island och Limbo. Det är mycket vackert, avskalat och smakfullt. Det finns ingen HUD; inga livmätare, ingen poängräknare. I det här spelet kan du inte dö. De få fiender som finns blåser bara lite tafatt på dig. Det märks direkt att det här spelet vill och faktiskt går sin egen väg.

Kontrollen är simpel, gå åt vänster och höger, hoppa och dubbelhoppa. Håll in springknappen för att det ska gå snabbare. Mycket enkelt, men mycket effektivt för sitt syfte.

Problemet med detta, är att det blir dödligt tråkigt efter ett tag. Efter att ha fört månflickan till sin egen måne ett par gånger, tappar man lusten att hitta de fem andra sätten. Det finns liksom inget som lockar. Synd, för enkelheten och den mystiska stämningen lägger upp en mycket bra grund att stå på, men det når inte hela vägen fram. Synd. Förbannat synd.

Format

PC

Släppdatum

3 aug 2009

Utvecklare

Boss Baddie

Betyg

2/5

Sammanfattning

Lunnye Devitsy är ett spel som jag verkligen vill älska. Till en början gör jag det, men bara ett par steg in i förhållandet tröttnar jag och vänder blicken mot andra spel. Lunnye Devitsy är som en troféfru - vacker på utsidan, men totalt ointressant några millimeter under ytan.

Humorn, handlingen och charmen

Kontrollen och svårighetsgraden