Spelat: NHL 11

nhl11

Aldrig har ett sportspel känts så levande och intensivt som NHL 11. Pucken har fått ett eget liv, klubbor går sönder, tacklingarna är sjukt mkt mer realistiska och användbara, tekningarna är mer slumpmässiga och strategiska, passningarna har blivit svårare men mer verklighetstrogna och AI:n är helt enastående.

EA bevisar år efter år att det inte finns något annat spel innehållandes en puck och 12 hockeyspelare som kan mäta sig med deras mästerverk. Jag har varit ett stort fan av hockey-spel sedan SNES-tiden och har efter varje release alltid undrat hur tusan dom skall kunna göra spelet bättre nästa år. Även ifall dom inte lyckas glänsa med varje release, så kan jag säga att dom satt huvudet på spiken iår.

Jag har spelat NHL 10 sjuukt jävla mycket, och jag trodde verkligen det inte kunde finnas så mycket att ändra på, för det kändes verkligen komplett. Men bristerna fick jag reda på när jag väl hade NHL 11 i handen. Har spelat minst 1000-1500 matcher mot mina vänner här hemma(NHL 08-10), så jag vet ju vad jag snackar om när det gäller gameplay:et. Minst 2 matcher NHL eller FIFA har blivit standard i våran umgängeskrets när vi har hemmafest, och det är nästan alltid samma lag som möter varandra! För oss är detta det absoluta party-spelet, det är så jäkla roligt då tävlingsinstinkten tar över helt och förlust mot sina 3 år gamla NHL-rivaler gör verkligen att man knappt kan sova på en vecka haha.

Aldrig har ett sportspel känts så levande och intensivt som NHL 11. Pucken har fått ett eget liv, klubbor går sönder, tacklingarna är sjukt mkt mer realistiska och användbara, tekningarna är mer slumpmässiga och strategiska, passningarna har blivit svårare men mer verklighetstrogna och AI:n är helt enastående. Att spela mot CPU:n i 10:an gav knappt någon glädje alls, så därför har jag aldrig riktigt orkat med Be a Pro eller Be a GM. Det var så många småsaker som gjorde att jag blev så förbaskad så man stängde nästan alltid av innan slutsignalen hann tjuta. Nu är det dock en helt annan historia, det känns nästan som att medspelarna samt motspelarna har fått en gnutta intelligens-boost in i deras cyberhjärnor som gör att varje match blir ett rent nöje, även utan IRL-vänner!

Ska jag vara helt ärlig har jag inte spelat så mycket annat än Play Now sen 08:an släpptes då jag mest vill mösa och spela hockey-matcher helt enkelt. Jag har aldrig varit den strategiska killen, som går in 100% som manager och skit, så här har vi ju ännu en anledning till varför jag inte orkat med Be a Pro eller Be a GM. Hade dock tänkt att ta tag i Be a Pro senare iår så att ni 2011 kan få en tokbra jämförelse i detta läget. Att gå in och lära mig alla olika lägen från grunden just nu kommer tyvärr ta för mycket tid, då jag har så jäkla mycket annat att spela :)

Format

Xbox 360 / PS3

Släppdatum

2010-09-16

Utvecklare

EA

Betyg

4/5

Sammanfattning

EA visar ännu en gång vart skåpet skall stå. Dom har iår verkligen lyckats motivera mig flera gånger om till ett nytt köp utav årets NHL-upplaga, det är också detta som gör att jag inte sätter full pott på spelet. Även ifall jag faller för deras "trick" varje år, så är det lite tråkigt att man ska behöva betala fullpris för i princip samma spel, dock med stora förändringar. Dessa förändringar hade enligt mig passat bättre att utföra genom expansioner via XBL eller PSN till halva priset. Men, detta ÄR det roligaste spelet hittils iår, och jag vet att detta kommer hålla riktigt länge. Nu ställer man ju sig frågan igen, hur f*n ska dom lyckas att göra ett bättre spel nästa år?

Intensiviteten, Nya teknings-systemet, AI:n

Frölunda har sämre stats än HV71, Fullpris