O Playstation 3, Where Art Thou?

I samband med att jag idag städade min lägenhet så skådade jag mitt PS3, shit vad dammig den hade blivit! Dammade snällt av den och samtidigt fick jag mig en liten funderare. Hur ofta spelar jag på den egentligen? Försökte minnas sista spelet jag klarade på den. Efter en stund mindes jag att det var God of War 3, som jag sträckspelade under en hel dag haha.. Det släpptes i mars för 7 månader sedan. Har Sony ens släpps nåt stort exklusivt spel sedan dess?

Jag ska erkänna, jag har köpt Playstation Move plus Sports Champions! Spelade det samma kväll hos en polare, sen har det bara legat där hemma och skräpat. Det var kul för stunden, men inte mer. Jag har inte ens installerat det på mitt PS3 än. Vill jag röra på mig har jag ju ett Wii med ett fem år gammalt spelbibliotek, samt fyra kompletta kontroller. Bland stora exklusiva titlar inkluderar jag INTE MOVE, för enligt min mening är det ren skit.

Man ser ju ett tydligt mönster på att de flesta speltillverkare vill att deras spel skall släppas på både Xbox 360 och PS3, men just för konsolkriget är ju exklusiviteten så sjukt viktigt. PS3 har enligt mitt tycke de bästa spelserierna med Uncharted, Metal Gear och God of War men utöver dessa spel så finner jag knappt någon mening med att äga ett PS3 om jag ska vara ärlig. Jag riktigt avskyr kontrollen, PSN är inte hälften så bra som XBL och trots kraften i PS3 verkar de flesta multi-spelen bli skit jämfört med på Xbox 360.

Visst, PS3 har ju den allsmäktiga Bluray-spelaren. Ett tillägg som när PS3 släpptes vae det starkaste kortet de la på bordet, men som nu har övergått till ett ganska så svalt argument, då den största delen av HD-filmer numera upplevs via nätet.

För att Sony ska motivera mig till att slå på min gamla PS3:a igen måste de helt enkelt locka mig med fler exklusiva spel, men var är de?

(Värt att notera, detta inte något Xbox-fanboy snack! Jag har alltid varit neutral i konsolfrågan, detta är bara tankar som slog mig idag till varför jag aldrig spelar på den)