Spelat: Bob Came in pieces

bobcame

Bob är en utomjording som en dag på väg till jobbet krashar med sitt rymdskepp och delarna flyger såklart åt alla håll så nu måste du hjälpa honom att hitta dem så han kan komma hem.

Ända sen jag spelade Benefactor på min Amiga 500 för en många herrans år sedan har jag haft en förkärlek för kluriga pusselspel, och har under årens lopp alltid höjt lite extra på ögonbrynen när det är dags för ännu ett. När jag för några månader sen såg skärmdumpar från ett nytt spel som hette Bob came in pieces blev jag lite extra glad och trodde att dessa två gossar från Ludosity Interactive  i Skövde hade något på gång.

I en färgglad 2d-värld ska du ta dig från punkt A till B med en massa kluriga hinder och pussel som står i din väg. Under resans gång hittar du en mängd olika delar till ditt skepp som du i olika kombinationer måste bygga på för att ta dig vidare. Det kan vara allt från långa armar till att peta, fetare motorer för att putta, magneter för att dra, ja ni fattar vinken. Pusslen blir faktiskt riktigt kluriga ju längre in i spelet man kommer.

Handlingen är inte mkt att hänga i granen och känns ihopkokad vid ett köksbord över en folköl eller tre. Bob krashar på en okänd planet och är sen till jobbet. Starta paniken! Allt du behöver veta är att ditt skepp är paj och du måste laga det.

Nu när jag spelat spelet några timmar kan jag säga att jag är kluven. Förmodligen hade jag byggt upp lite för höga förväntningar och trodde att spelet skulle vara nånting helt annat. Jag är inte besviken, Bob came in pieces är ett skönt spel och ett hyfsat tidsfördriv, men det stannar nog där också.

Format

PC, Mac

Släppdatum

2010-01-22

Utvecklare

Ludosity Interactive

Betyg

2/5

Sammanfattning

Bob är för mig ett spel man plockar upp när det för tillfället inte finns någon ny fet titel att spela eller man har tröttnat på de gamla som står i hyllan. Ett skönt tidsfördriv som lätt är värt de cirka 60 spänn det kostar på Gamersgate. Det är enkelt, linjärt och bjuder inte på några direkta överraskningar, man får helt enkelt ta det för vad det är. Det får en tvåa som varken lutar åt mer eller mindre. Ett mediokert spel som funkar bäst när det regnar.

Lätt att hoppa in i när man har lite tid över

Få komponenter till att bygga skepp