Diablo III till konsol?

Ars Technica (och fler därtill) rapporterar att Blizzard anställer folk för att anpassa Diablo III till konsol. Som vi vet har Blizzard äckliga mängder pengar att spendera, så det är troligt att de arbetar på en konsolversion. Passerar den deras ökända kvalitetskontroll, blir det ett släpp.

Jag ser det som positivt, för då slipper min skrala ekonomi anpassas för ett inköp av ny speldator. Men, jag skuldsätter mig hellre upp över öronen för att köpa en överdriven monsterdator än att spela en handikappad version av den senaste delen i en av mina favoritspelserier. Därför har jag två krav på Blizzard:

1. Mus och tangentbord
Vi såg hur det gick för Dragon Age på konsol. Visst fungerade det, men i jämförelse med PC-versionen var det ett fördummat system som gjorde att man tappade det strategiska i krigandet. Undvik detta genom att utnyttja USB-portarna på konsolerna och låt oss, för i helvete, koppla in tangentbord och mus! Alla andra lösningar kommer att vara undermåliga i jämförelse med PC.

2. Spela med PC- och Mac-spelare
Utan mina PC-insnöade kompisar kommer Diablo III inte bli vad det har potential till i multiplayer. Som tur är verkar Blizzard vara inne på det spåret, men det är ju också upp till Sony och Microsoft, i form av ägare till PSN respektive XBLA, som kan sätta stopp för denna möjlighet. Denna punkt hänger dock ihop med den föregående; om kontrollen inte är lika funktionell till konsol som till PC blir det ändå värdelöst att spela mot PC- och Mac-spelare.

För i helvete Blizzard, fixa till det här nu!