Expat på speljakt

Här sitter man nu mitt i härligt förorenade Peking på reportageresa som ska resultera i ett examensreportage i journalistik. Jag vill dock ta tillfället i akt att dela med mig till er kära läsare hur man köper tv-spel i Kina. Först och främst är det i princip omöjligt att veta om ett spel är äkta eller inte, det är ju trots allt piratkopiornas förlovade hemland.

Det märks otroligt tydligt att även kineserna har fått upp ögonen för det här med tv-spel. Tidigare har det mest varit obskyra onlinespel på pc som gällt, men i dag ser man piratkopierade versioner av Call of Duty: Black Ops i vartenda skyltfönster i varje liten obskyr videobutik.

Om spelen funkar som de ska? Who knows? Men hur stor roll spelar det egentligen när de kostar en tia styck och det dessutom är helt lagligt.

Som er tillgivne tjänare, kära läsare, kommer jag att fortsätta försöka bena ut tv-spelskulturen i Kina under den dryga en och en halv vecka jag har kvar i Peking. Ett gäng feta recensioner utlovas också inom en snar framtid!