Ny Dashboard Update till Xbox 360

Många 360-användare har förmodligen redan upptäckt att deras Dashboard uppdaterades idag. Uppdateringen som tillkännagavs redan under E3 tidigare i år innefattar en hel del nyheter. Förutom ett par landsspecifika förändringar som att jänkarna nu kan få tillgång till ESPN så rör de största nyheterna givetvis Microsofts nya älskling Kinect. I och med den här uppdateringen får vi nämligen en ny Kinect-meny under System Settings samt Kinect-funktionalitet för bland annat Last.fm och Zune.

Du behöver dock inte misströsta över uppdateringen bara för att du inte har någon Kinect. Dashboard version 2.0.12611.0 för nämligen med sig fler goda nyheter, som inte vidrör branschens nyvunna intresse av att vifta med armarna framför TV:n. Bland annat uppdateras även Zune med tilläggen ZuneMusic och ZunePass, Marketplace blir mer lättnavigerat, laddningstid från hårddisk förbättras och så får vi en ny codec som skall förbättra kvaliteten på kommunikationen via Xbox LIVE.

Mer iögonfallande nyheter är att all Dashboardgrafik nu är anpassad till Microsofts cleana Metrodesign. Något som borde tilltala i alla fall de gamers som föredrar stilrenhet. För den som är intresserad får även våra kära avatarer ett rejält lyft då det i och med denna uppdatering blivit dags för Avatars 2.0 med mer verklighetsbaserade proportioner.