Musikaliska äventyr i datorspelens värld

SCORE är ett symfoniorkesterprojekt uppstyrt av självaste Orvar Säfström som på torsdag den 11 samt fredag den 12 November öppnar sina portar i Göteborg för dem som är intresserade av tv-spelsmusik! Jag är garanterat en av dem och när det händer sådana här saker en timma ifrån min ytterdörr, ser jag det som tjänstefel att inte ta mig dit! Beställ biljetter här!

Information tagen från www.gso.se:

På 1970-talet kännetecknades datorspelen av monotona pipljud som mest påminde om mobilsignaler eller annalkande glassbilar. Mycket har hänt sedan dess! Dagens spelmusik är klart jämförbar med högklassig filmmusik. Den skapas av hyllade kompositörer och framförs av världens bästa symfoniorkestrar. Genren har de senaste åren blommat ut även på egen hand med världsomfattande konsertturnéer som följd. Nu har turen kommit till Göteborgs symfoniker som presenterar en fantastisk resa genom spelens musikaliska världar. Orvar Säfström guidar oss genom kvällen som innehåller allt från pampiga krigsfanfarer till stillsamma stämningsstycken. Ett lika spännande musikaliskt äventyr för spelfanatikern som för nykomlingen.

Se bland annat fram emot:

Wizardy (Kentaro Haneda)
Killzone 2 – Birth of War (Joris de Man)
Suikoden I – Into a World of Illusions (Miki Higashino)
Suikoden II – Opening (Miki Higashino)
Shadow of the Colossus – Svit (Kow Otani)
Bioshock 2 – Svit (Garry Schyman)
Xenosaga – Ormus (Yasunori Mitsuda)
Xenosaga – The Miracle (Yasunori Mitsuda)
Xenosaga – Gnosis (Yasunori Mitsuda)
C64 – Medley
Heavy Rain – Svit (Normand Corbeil)
Secret of Mana – Fear of the Angels (Hiroki Kikuta)

Score. Bättre kommer det aldrig att låta.

Själv kommer jag att infinna mig innanför dess väggar på fredag, någon mer som ska dit?