Årets nedladdningsbara

Super Meatboy eller LIMBO, LIMBO eller Super Meatboy… Åtskilliga timmar har gått åt till att försöka komma fram till en klar vinnare mellan dessa två GIGANTER i miniatyr. Båda två underhåller mig med högklassigt plattformspelande, den genren jag håller mest kär.

SMB kräver massiv skill och LIMBO kräver listighet. Designen på vardera spel är utav hög klass på sina egna sätt, och jag föredrar inte den ena framför den andra. LIMBO förmedlar ovisshet och spänning, medans SMB förmedlar humor och glädje.  Båda spelen tilltalar mig helt enkelt exakt lika mycket från två helt olika världar av underhållning.

Så hur skall jag då kunna utse en vinnare? Jag får helt enkelt kolla på allt runtomkring för att se vem som samlar på sig mest poäng.


1. Snyggast Hemsida? http://supermeatboy.com/ VS http://www.limbogame.org/news/

Svar: Snyggaste hemsidan har helt klart SUPER MEATBOY

2. Vad gillar du mest, att dansa LIMBO eller att äta KÖTT?

Svar: Jag föredrar att äta KÖTT!! Vinneran är ännu en gång SUPER MEAT BOY

3. Om du skulle skapa ett spelföretag, vilket namn hade du valt?  PLAYDEAD VS TEAM MEAT

Svar: Playdead, helt klart! – Första poängen till LIMBO

4. Norden eller Amerika?

Svar: Sry Lag Kött, jag föredrar Norden med allmän sjukvård! – Ställningen är nu 2 – 2! SPÄNNINGEN ÄR OLIIIDLIG!

5. Rød Pølse eller Buffalo wings?

Svar: Har aldrig gillat Danskarnas vidriga korvar, det får bli Buffalo Wings! 3-2 till SUPER MEATBOY

6. Dansk ölfetma eller Amerikansk Donken-fetma?

Svar: Får gå efter egna erfarenheter, DANSK ÖLFETMA! 3 – 3

7. Vilket spel har du spelat längst?

Svar: Där har vi resultatet! Det jag spelat längst är ju LIMBO! Vilket avgör utfrågningen! Årets nedladdningsbara spel på Kraid.se blir “LIMBO“!


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets nedladdningsbara’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Gaminggrannar, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi, Spelvärldspareringar, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.