Årets spel #2

Just nu befinner vi oss fasligt nära Julafton nu och utnämnandet utav Årets absolut bästa spel! Men först måste vi ju avslöja vilka spel som föll på mållinjen, alltså nummer två!

Henriks val:

Förra årets bästa spels bror har blivit årets nästa bästa spel! Hängde ni med? :) Har sagt det tusen gånger och säger det igen, jag älskar Assassins Creed-serien! Dock har den en del i serien som sprider sjukdomar, och det är ettan! MEN, även ifall jag tyckte det var ren skit, så tänkte jag helatiden på hur dom kunde utveckla spelet i framtiden.

Dess enda svaghet va ju bara att allt va precis likadant, skulle dom bara kunna lägga energi på att göra det lite mer varierande så skulle dom ha en vinnare. Och, jag hade rätt. Förra årets bästa spel var Assassins Creed 2, och årets nästa bästa spel är Assassins Creed Brotherhood!

Niklas’ val:

Så kom den då äntligen. Uppföljaren till ett av de spel jag haft allra roligast med på min favoritkonsol SNES, Donkey Kong Country. Visserligen kom det ju både en två och en trea till SNESen, men de var aldrig riktigt lika bra. Skulle man då förstöra hela upplevelsen genom att göra det hela till ett tredjepersons 3D plattformsspel som ju är brukligt i dagens spelsamhälle? Nej, man valde att göra i princip samma spel en gång till, fast i en version värdig 10-talet.

Donkey Kong Country Returns är snyggt som bara den, kontrollerna funkar skitbra (om man kör med bara wii-mote), musiken är en helt jävla underbar upphottning av det gamla soundtracket. Dessutom är det fortfarande lika frustrerande svårt framåt slutet som det var back in the day. Tack för alla dessa retroflirtar på framför allt Nintendos lilla vita.

Niclas’ val:

Jag hade aldrig spelat WoW förut, bortsett från kortare testsessioner när originalet kom. Jag kände redan då att jag skulle bli fast och förstöra mitt liv. Då var jag ung och vacker, hade flickvän och försökte få goda gymnasiebetyg. När Henke tvingade mig att testa Cata-betan var jag gammal och grå, singel och jobbade deltid hemifrån. Som upplagt för lite nördande i brist på vettig verklighet.

Att recensera WoW: Cataclysm skulle inte vara det enklaste. MMORPG blir i mångt och mycket vad man gör dem till. Sitter man och kör själv får man en helt annan upplevelse än om man kör med kompisar. Mycket beror också på vilken server man kör på och vad för slags människor man hamnar med i instanser och raids. Nu är det här inte en recension, utan en ren hyllning. Jag kan vara rent subjektiv och skriva en text som gränsar till orgasmisk sexnovell.

Som en sniken liten tjuv-goblin hade jag fasligt kul i Cata. Kanske för att det ligger nära min riktiga personlighet. Som Worgen hade jag äckligt roligt. Kanske för att jag fick låtsas vara ett muskulöst vargmonster en stund. Få spel är så underhållande, givande och beroendeframkallande som WoW. Kanske för att det gör så många saker rätt.

Kanske är det därför jag utnämner det till årets andra bästa spel.


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 2:a plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, Munins skärvor, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.