Årets spel #4

Fyra dagar kvar till Julafton. Sjukt vad tiden rinner på fort, de känns nästan som igår vi började med Årets spel, och idag är det hela 20 dagar sedan! Idag är det alltså inte helt oväntat dags att avslöja plats fyra utav årets bästa spel.

Niklas’ val:

Det var ett jäkla tjöt om det här Heavy Rain från mig, kanske du säger. Ja, må så vara, men faktum är att spelet enligt mig gjort sig förtjänt av allt tjöt för att det är så jäkla bra. Det är jäkligt snyggt, jäkligt välskrivet och så har vi ju det där jag dedikerade hela inlägget i söndags till, nämligen stämningen! Att sugas in i ett spel så totalt som jag lät Heavy Rain göra med mig är något väldigt ovanligt. Stor eloge till Quantic Dream för det!

Jäklar vad många jäklar det blev i texten om spelet till den där jäkla plats fyra. Men spelet är så jäkla bra, och hamnar alltså på min fjärdeplats i listan över 2010 års bästa jäkla spel!

Niclas’ val:

Jag fastnade aldrig riktigt för ettan. Jag vet inte vad det var, men jag det sög inte tag i mig som ett bra spel ska göra. När jag fick tillgång till Bad Company 2-betan var jag, om inte rent skeptisk, så i alla fall inte det minsta förväntansfull. Smått uttråkad som jag var drog jag ner betan från PSN i brist på annat och körde igång.

EPIC FAIL! Vad i helv…!? Det första som hände i min första multiplayer-match var att jag föll handlöst till marken och fick de två små orden episkt och misslyckande slängda i ansiktet. Vad fan? Tydligen hade jag lyckats skära av fallskärmens linor någon halvkilometer över marken och störtade jämfota ner mot den stenhårda, oförlåtande ryska tundran.

Fitta.

Jag respawnade, gav fan i att knivskära mina livlinor och mötte gud. Helvetes djävulusiska demoner, så bra det var! Leveling-systemt, balanseringen, underhållningen – allt satt där det skulle! Jag spelade betan sönder och samman och förbokade fullversionen snabbare än Ernst Kirchsteiger börjar bli obehaglig. Jag har sällan haft så kul med ett multiplayer-FPS och har inte haft det sedan dess. Min kärleksaffär med BC2 var lång och intensiv.

Jag har fortfarande inte påbörjat singleplayer-kampanjen och kommer nog inte heller att göra det. Ändå kan jag med gott samvete utse Battlefield: Bad Company 2 till årets fjärde bästa spel.

Henriks val:

PC är något jag började spela mer på allvar för ungefär 15 år sedan. QuakeWorld, Diablo 1-2, Starcraft, CS och Quake 2 regerade verkligen min värld, och konsolerna just den generationen glömdes helt bort. Utav dessa storlir var det Starcraft som spelades mest, och detta fortlöpte under väldigt många år. Och då är det kanske inte så svårt att lista ut vad som norpade plats nummer 4 på min lista, Starcraft 2 Wings of Liberty!

Även ifall jag inte spelat spelet så mycket jag önskat, har jag ändå njutit och älskat vartenda sekund jag haft tillsammans med spelet. Kärleken för Starcraft kommer aldrig då ut sålänge Blizzard är det som håller i tyglarna.


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 4:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.