Årets Sportspel

Sportspel. En genre där i princip inget spelföretag kommer i närheten utav giganten Electronic Arts. Och dom utnyttjar verkligen deras position till max och mjölkar ut våra plånböcker så gott det bara går. Men hur länge kan detta hålla på?

Hade EA haft lust, kunde dom redan för 4 år sedan skapat det ultimata hockey/fotbolls-spelet för att sedan lägga dessa på hyllan för att satsa på nya spännande sporter istället, kanske handboll eller varför inte innebandy? Men icke, här gör man ändringar på samma gamla sporter fram och tillbaka varje år  för att sedan kunna släppa som ett nytt och fräsht spel till fullpris.

Visst gynnar det EA, och kan man tjäna pengar på detta viset så ska man självklart göra det, men man får också tänka på till vilken bekostnad. Själv så känner jag att min tillit till företagt sjunker varje år dom släpper en upphottad klon med ändrad siffra på omslaget och snart finns de knappt någon tillit kvar.

Den stora kärleken för NHL/FIFA existerar otroligt nog fortfarande, men för att EA nångång ska förstå att dom behandlar deras fans fel, så måste man någon gång sätta ner foten! Därför jag kommer jag inte utse någon utav dessa till vinnare iår, för dom har enligt mig inte släppts iår, utan för 4 år sedan!

Årets sport-spel kommer därför bli något helt annat. Något som är nytt, fräsht och innovativt. Jag pratar givitvis om Kinect Sports! Visst, man har rört sig till sportspel sedan Wii våldtog våra hem, men jag anser ändå att vara kontrollen är mer spännande och i många fall roligare om tekniken fungerar som den skall, vilket den gör i detta spel.

Jag förstår mångas agg emot Kinect och anledningen tror jag är att de flesta med denna uppfattning har helt enkelt spelat fel spel. Det är något jag inte förstår på tex Gamex, att man lät folk provspela skitspel som Harry Potter eller Sports Island Freedom. Klart som fan att man totalt bojkottar kameran då!  Så var fallet för mig iaf.

Men nu är jag omvänd, och årets sport-spel förtjänar kort och gott en förstaplats för att det är roligt, svettigt, nytt och omväxlande!


Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen “Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets bil/sportspel’: Aftonstjaerna, BitGarden, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Pixelviking, Savepunkt, Spelgubben, Spelografi, Victoria Saade och Xboxflickan & Nikke.