Super Mario Bros – Kinect Edition

Kinect verkar ha blivit en liten favoritleksak för alla hackers därute, tror det bara tog drygt en eller två dagar innan det började hagla in youtube- videos på folk som kopplat in sin Kinect i PC:n och gjort egna små roliga program.

Här har vi en snubbe som spelar Super Mario Bros enbart med kropp-rörelser. Vem kunde ha anat detta för 25 år sedan? Kanske inte riktigt det smidigaste sättet att spela Super Mario på, men hade varit jäkligt roligt att testa :)

I programmed it to recognize my motions and passed the virtual button presses to the NES emulator. I could have placed a simulated keypad right in front of me that I can press with my hands, but I thought full body gestures were more in the spirit of Kinect. Of course, Mario isn’t designed to be played like this, so this is really really hard.

Drivers using OpenKinect, NES emulation using FCEUX.