Warcraft??? nej.. MINECRAFT!!

Det som i början var meningen att vara ett litet test har eskalerat stort. Nu efter fyra dagar är jag helt besatt och har tom börjat drömma om dessa satans kuber. På ytan ser det riktigt tråkigt ut och varje gång jag såg en Minecraft-video så lyfte på ena ögonbrynet och förstod inte riktigt hur det kunde vara det minsta roligt. Men skenet bedrar.

Spelet är helt befriat från allt som kallas story. Det enda du vet när man startat en ny gubbe i en ny värld är att du måste överleva  den livsfarliga natten som hägrar runt hörnet. Och hur gör man detta på lättaste sättet? Jo du bygger självklart ett hus där ingen kan komma åt dig. Det funkar att bygga ett enkelt hus av jord, men självklart vill man ju att den skall vara gjord utav trä! Utan varken yxa eller såg så måste man boxa ner träden vilket tar lite tid, men efter en stunds karatande har man tillräckligt för att kunna bygga sitt första hus där man kan spendera natten i säkerhet!  Har man tillräckligt med trä över så kan man i huset bygga en arbetsbänk där man genom den kan bygga sina första verktyg. (yxa, hacka, korpnäbb och spade)! Nu är man rustad för att börja sitt egna lilla äventyr i Minecraft och det enda som sätter stopp för din framfart är din egna fantasi.

Landskapen är uppbyggda av sk Voxlar och varje gång man startar en ny värld så autogenereras den, så aldrig kommer den se exakt likadan ut som den förra du spelade på. På sitt konto kan man skapa upp till fem olika världar att börja bygga på och detta lagras på den befintliga dator du använder. Vill du och dina vänner komma åt samma värld finns det ett server-program man kan ladda ner på hemsidan. Dock måste man alltid ha på sin dator där servern är upplagt på, men i mitt fall spelar de ingen större roll då den mestadels är påslagen. Spelet går att spela på både Mac, Windows och Linux men det är rekommenderat  för casual-användare att starta servern på Windows. Finns guider överallt på hur man går tillväga, jag hittade min via Youtube tex.

Visade min partner in crime Andre “AlitteBIT” Gonzales (hans karaktär på bilden) Minecraft samma kväll som jag köpte det och han blev lika såld som mig(vi satt uppe till 06:00 och spelade haha). Nu tillbringar vi våran lediga tid mestadels för att bygga på vårat gemensamma slott via min server. Kan också förvarna att server-programmet är under hård uppbyggnad för tillfället, så endel buggar kan förekomma. Vi har lyckligen inte stött på några större problem mer än att visa block kan vara o-min-bara, men det har inte påverkat våra konstruktion någonting.

Vad tycker jag då om detta spel? Man kan säga såhär, spelberoendet som spelet skapar kan jag lätt jämföra med det spelberoendet jag fick av World of Warcraft när det släpptes, vilket är total dedikation direkt när man vaknar. Och det kostar bara en engångs-summa på 130 kr(för tillfället). Nu låter detta kanske lite sjukligt haha, men jag kan inget annat än rekommendera Minecraft till alla som känner sig lite småsugen på spelet. Gillar ni det inte så är det inte heller en så stor förlust, då har ni iaf stöttat svensk indie-utveckling! Finns även en gratisverson att tanka hem, hur denna är i jämförelse med hela spelet kan jag inte uttala mig om.

Har ni några frågor är det bara att fråga på i kommentarsfältet :)

Spelade in en liten video på det vi skapat hittils, ursäkta för den riktigt dåliga klippningen! Hann inte lägga så mycket energi på den som jag ville samt att jag var tvungen att använda Windowns Movie Maker, blää. Hoppas ni finner den lite underhållande iallafall!

Tänk också på att spelet bara är i Beta-stadiet, därför har jag inte satt något betyg än.