Bästa kvinnliga spelkaraktärerna

Morsan, syrrorna, mormor, katten och alla andra härliga tjejer, flickor, kvinnor, damer, tanter osv. I dag är det eran dag, alltså internationella kvinnodagen! Den firas på många sätt runt om i världen, men här på Kraid väljer jag att fira den genom att i detta inlägg fokusera på mina tre favoriter när det kommer till kvinnliga tv-spelskaraktärer. Tre kvinnor som inte framställs som bimbos vars främsta attribut är stora bröst. Vilka är dina favoriter?

Terra, Final Fantasy VI

Terra är halv-espern med otroligt stora magiska krafter som fängslats och hjärntvättats till en supersoldat av imperiet. Hon räddas av tjuven Locke och går med i motståndsrörelsen trots total minnesförlust och dåligt självförtroende. Under spelets gång växer hon som karaktär något enormt, och hon bestämmer sig för att rädda världen från ondska för att ge alla barn en bättre värld att växa upp i. Detta ger henne en självklar plats på min lista.

 

 

 

Chun Li, Street Fighter

Hon var nog den första kvinnliga karaktären jag spelade i ett fightingspel som den enda kvinnan i Street Fighter II. Hon är från Kina och hennes story går ut på att ska hämnas sin döde far, som var en polis och försvann när han undersökte M. Bisons skumraskorganisation. Hon får i slutet sin hämnd och i Super Street Fighter II får man välja om hon ska fortsätta med sin poliskarriär eller återvända till livet som “vanlig flicka”. Valet? Poliskarriären såklart!

För övrigt har Chun Li lårmuskler som skulle få självaste Arnold Schwarzenegger att skämmas. Det är respekt!

 

 

Samus Aran, Metroid

Vad skulle den här listan vara utan min älskade Samus? Jag har skrivit hyllningstexter om henne tidigare, och enligt mig är hon den bästa kvinnliga spelkaraktären någonsin! Hon är rymdprisjägaren som inte tar någon skit och förpassar såväl rymdpirater som moderhjärnor till de sälla jaktmarkerna. Till och med den här bloggen är döpt efter ett av de fula monster hon sprängt i småbitar under sin karriär.

Samus fick ta mycket skit för att vara alldeles för själlös och mjäkig i Metroid: Other M där hon äntligen(?) fick en röst. I spelet är hon alldeles för beroende av och underkastad en manlig karaktär, men det är bara att bortse ifrån med tanke på hur tuff hon varit sedan debuten i originalspelet Metroid 1986 (grattis på 25 års jubiléet förresten!).

Spelsajten 1up (tror jag det var) röstade fram slutet i Metroid då man får reda på att Samus är kvinna som ett av de fetaste “Wow!” upplevelserna i spelhistorien, och jag är inte sen att hålla med!