FPS-året 2011 och klipp av tråden

Under några veckor nu har vi blivit matade med ingame-video från det nya Battlefield 3 som skall släppas senare iår. Här visas framförallt deras nya grafikmotor Frostbite 2 upp vilket imponerar fruktansvärt mycket. Nästan så att man känner sig lite stolt för att vara svensk.

Grafiken är verkligen helt outstanding men med Battlefield tycker jag alltid det har varit ljudbilden som varit dess starka sida, tex när jag köttade igång Battlefield bad Company 2 Vietnam för första gången så var det inte det visuella som fångade mitt intresse utan det makalösa ljudet. Och det är här jag känner att Battlefield 3 kommer skilja sig från mängden, det man fått se i de tre gameplay-videosarna hittils så är grafiken verkligen uppseendeväckande, men ändå är det ljudet som lyfter hela upplevelsen till max och gör att det nästan känns lite läskigt.

“The Big Three” i år är utan tvekan Crysis 2, Battlefield 3 och Modern Warfare 3 och magkänslan säger att det är DICE tur att ta över tronen som FPS-maker of teh year. Visserligen har vi inte sett något från Modern Warfare 3 än, men med det lilla “problemet” Infinity Ward hade för ett tag sedan samt att dom tydligen(rykten) skall använda samma grafikmotor som till MW2 så är risken stor att dom blir tappade bakom vagnen. Crysis 2 är redan släppt och har visat med råge vart skåpet skall stå, själv spelar jag det på PC med högsta inställningar och kan redan efter halva spelet säga att det är ett utav det absolut starkaste och roligaste FPS:en jag spelat i singleplayer.

Idag släppte Dice en ny ingame video till deras Battlefield 3 och har namngett den “Fault line episode: Get that Wire cut”. Chex it outz!