Tack Blizzard Entertainment, 20 år som världens bästa speltillverkare

Är själv fullt troende Ateist, men när det väl kommer till Blizzard och min dedikation till dom så skulle man nästan kunna relatera det till något djupt religiöst mumbojumbo. Första gången jag blev medveten om dess storhet på riktigt var runt releasen utav Starcraft 1998. Eftersom jag vid den punkten var Quake 2-spelare till 100% lockade det aldrig att införskaffa Starcraft på releasedagen, utan det fick växa med tiden tills man tillslut var helt omvänd och därmed helt fast i RTS-träsket. Jag och min vän Claes bodde i princip på BattleNet, vilket inte riktigt var så populärt hos våra föräldrar då det spärrade telefonsamtalen samt att räkningarna inte riktigt såg densamma ut som dom gjorde innan vi började med Starcraft. Claes tog dock priset, hans mamma fick en räkning på 7000 kr en månad och då rök deras abonnemang ganska kvickt haha.

Om man ska titta tillbaka till när jag egentligen började spela Blizzards spel så började detta redan 1993 när dom hette Silicon & Synapse, då dom släppte The Lost Vikings till Super Nintendo. Jag var 11 år och tyckte vid tillfället att absolut ingen var coolare än Eric, Baleog och Olaf. Kan dock avslöja att jag aldrig klarat av spelet, det är sjuukt svårt men något gjorde ändå att jag fortsatte spela det och hade riktigt roligt! Nästkommande spel är också bland de absolut bästa spelen till Super Nintendo, Rock’n Roll Racing. Det är ett utav de spelen jag än idag kan ta upp och ha precis lika roligt med nu som jag hade då.

Ett spel jag och Claes började spela ganska sent var Diablo, kan tänka mig att det var runt 99-00 som vi fick upp ögonen för detta.Visst hade man spelat det innan, man eftersom man varje gång “dupade” allt guld(dubbliserade guldstackarna genom en bugg) så hade man råd med det mesta från start och som vanligt när man fuskar så tröttnar man oftast ganska snabbt. Men en gång för alla gav vi oss fan på att vi skulle klara oss utan att fuska, och fick en helt annan bild utav spelet än vad man hade sett innan. Vi skolkade från skolan och satt uppe hela nätterna och bara nötade! Minns hur vi på helgerna panikhoppade ner i våra sängar så fort vi hörde mina föräldrar sätta på kaffekokaren klockan 7-8 på morgonen, då sov man bara några timmar för att sedan börja spela igen. Ett år efter vi “lagt det på hyllan” gav Blizzard oss Diablo II, nuff said. Skolbetygen gick helt åt helvete, men kan säga att jag ångrar ingenting.

Behöver jag ens nämna World of Warcraft? :)

Iår fyller Blizzard hela 20 år, och är en utav de få spelföretag som verkligen lagt grunden till vad spelvärlden är idag. Själv är jag djupt tacksam för dom spel man fått uppleva fram tills idag och är högt förväntansfull för vad dom har och bjuda på de nästkommande 20 åren!

GRATTIS BLIZZARD!!1

Hur lyder din historia??