Veckans speltriss v.23 – Bevingad

Veckans tema för speltriss är något EmmyZ påstår att hon funderat på länge, och det är Bevingad. I de allra flesta rollspel är det väldigt viktigt att kunna flyga. Därför kommer här tre av mina absoluta favoritflyg från några av de bästa rollspelen någonsin.

Först ut är flygskeppet Highwind från Final Fantasy VII. Inte nog med att det ser riktigt tufft ut, det har också den hårdaste kaptenen någonsin, Cid.

Här ser vi draken Flammie från Secret of Mana i full färd att transportera våra hjältar till valfri destination. Varför ta flyget när man kan ha en helt egen drake?

Tuffare farkost än Epoch från Chrono Trigger är riktigt svårt att hitta. Inte nog med att det är en flygfarkost som kan ta Chrono och hans vänner vart de vill, det är också en tidsmaskin som kan ta dem till NÄR de vill. Awesomesauce!