Veckans Speltriss V.33

Eftersom Niklas är i det soliga Brasilien i två hela veckor så känner jag mig mindre tvungen att ta över speltrissarna här på Kraid. Detta kommer inte bli en lätt uppgift, men jag skall göra så gott jag kan! Temat för veckans speltriss är en fri tolkning utav ordet “FIRST”. Och det första som slår ner i skallen på mig är en pryl som har hållt oss vid liv åtskilliga gånger i våra datorspel, nämnligen ett “FIRST AID KIT“! (aka medpack, medkit, healthkit osv)

Först ut har vi en Megahealth från det första spelet ur ID Softwares massiva Quake-serie. Oftast när man mäter hälsa med siffror är värdet 100 maxgränsen. Dock med en Megahealth tänjer man på den gränsen och man får ytterligare 100 i hälsa vad man än hade innan.

Andra spelet där hälsan är sjukt viktigt att bibehålla är i Worms. Han/hon som helt enkelt tänker mer på sin hälsa än att försöka panga sönder motståndaren sönder och samman går oftast ur striden med livet i behåll. Dock så brukar dessa “fegspelare” som ninjaropar sig över hela jävla banan inte överleva knytnävarna som yr efter en sådan match.

Sist men absolut inte minst har vi Left4Dead där Medkits spelar en betydande roll i kampen mot de vandrande döda. Det är helt otroligt va en liten låda med bandage och sax kan göra mot ett Zombie-bett!

Andra deltagare denna veckan: