Små saker som nästan förstör ett spel

deusex

Jag sitter och spelar Deus Ex: Human Revolution, på 360 då jag inte fick någon CE till PC. Ett riktigt bra spel i många anseenden. Men det finns ett par saker som stör mig så in i helvetes mycket emellanåt så att jag nästan rage-quitar! Dock är inte Deus Ex ensam med en del av dessa problem, utan många andra bra spel har också dryga störiga moment. Nedan kommer jag, i ingen speciell ordning, skriva ner designval som jag verkligen inte förstår och/eller stör mig på. Nu ska jag bara hitta min eldkastare.

I Deus Ex: H R (på 360. PS3/PC har jag ingen koll på) så bekräftar man sina val i huvudmenyerna med a-knappen. Inget konstigt där. Men väl inne i spelet så görs alla actions/interaktioner/inventory/bekräftelser/etc. med x-knappen. Och såklart spenderar man mesta delen av tiden i spelet och inte i menyerna, så när man väl är ute i menyerna och ska spara eller ladda så trycker man fel 9 av 10 gånger! Varför i hela friden kan det inte vara samma knapp? Vad tänkte ni med där Eidos Montreal?

Alla spel på Xbox 360 där spelet behöver ladda från en hårddisk: Utvecklarnas och utgivarnas namn och lite annat krimskrams har visats på skärmen till tonerna av musik som ska sätta någon sorts stämning. Titelskärmen glider snyggt upp med texten “Press start“. Man trycker start. Musiken stannar tvärt och upp dyker en stor och ful gråvit ruta där man ska välja hårddisk till tonen av ett Microsoftblipp! Mood killer någon?

Låååååååååååååånga laddningstider… Särskilt när man redan har slösat 10-20 minuter på att installera spelet innan. Ja Deus Ex, jag tittar på dig igen. Och när vi är inne på laddingstider: Vad är det med dessa tråkiga och intetsägande tips angående gameplay som visas? Och det är ju sällan mer än 5 olika som cirkulerar.  Och ja Deus Ex, jag tittar på dig igen…

Den dumma frågan “Are you sure you want to load this game?“. Är du säker på att du inte har lite beslutsångest? Ska du inte titta igenom sparfilerna igen så du verkligen väljer rätt? (Alla 100+ jag brukar ha i Fallout 3/New Vegas.) Tror utvecklarna att vi verkligen är så dumma att vi inte kan välja rätt? Och så svårt är det inte att gå ut i menyn och ladda en annan fil om man skulle ha råkat välja fel första gången. Tar kanske emot lite om spelet har långa laddningstider, men det får man ta.

Nu fick jag slut på ammo i min eldkastare. Å andra sidan hittade jag min flamsäkra dräkt här borta.