Efter Gamex – Niklas sammanfattning

gamex

Gamex är över för den här gången. Andra upplagan av Sveriges största spelmässa har varit helt underbar. Det finns inte ord för hur trött jag är efter allt spelande, vandrande, plåtande, skrivande och intervjuande. Men ändå tänkte jag summera mina upplevelser under helgen som gått.

Mitt pris för best in show går till Nintendo/Bergsala för sin enorma satsning på Gamex. Enligt Svamprikets Tommy Håkansson hade Nintendo inte mindre än åtta nya titlar som ännu inte släppts som man kunde prova på. Själv provade jag lite Super Mario 3D Land och Resident Evil: Revelations till 3DS samt Kirby’s Adventure och Zelda: Skyward Sword till Wii. Alla fyra imponerade enormt och jag spår en lysande vinter för Nintendo som för första gången på flera decennier gör minusresultat rent ekonomiskt. I Nintendos vip-bås fick jag även chansen att prova Last Story, ett action-rpg som kommer till Wii i januari och känns riktigt kul! Två tummar upp till Nintendo alltså.

Sedan har vi ju Mass Effect 3 såklart. Jag och Joel bänkade oss för EA:s visning av spelet och fick se mässans absolut fetaste scen när vi fick se gameplay från när Shepard försvarar jorden mot de ondskefulla krafter som söker förgöra den. Gigantiska walkers i bakgrunden gav ordet “episkt” en helt ny innebörd, och skalan var jämförbar med vissa scener i God of War 3.

Personligen hade jag inte tid att spela vare sig Diablo 3 eller Modern Warfare 3, men jag har fått berättat för mig att båda två var riktigt bra. Däremot har jag provat en del trippy gadgets. Oriboo är kanske den konstigaste prylen jag testade, och vet inte riktigt hur jag ska förklara vad det är. En boll på ett snöre med ögon som blinkar? Ja. Ett spel? Ja. Ett träningsredskap? Kanske? Skaffa dig en egen uppfattning genom att kolla deras trailer. Tuffast var nog dubbel 3d-skärmarna dock. Vad då dubbel 3d tänker du? Jo, vi snackar alltså tv-apparater där du kan se två olika bilder beroende på vilka glasögon du har på dig. Alltså kan man spela två spelare på samma skärm, samtidigt utan att behöva köra split-screen. Med dina glasögon ser du bara din bild och din motståndare med sina ser bara sin bild. Det funkade förvånansvärt bra och bara lite av Henkes bild “blödde över” på min.

Men bäst, allra bäst var självklart folket på Gamex. Äntligen fick jag chansen att träffa de underbara människor jag snackar med på nätet varje dag och skriver tillsammans med och om. Angelica Norgren (P3 Spel och Xboxflickan) styrde upp ett riktigt fint födelsedagsgalej på krogen i lördags kväll och jag kan ärligt talat säga att det var en av de roligaste kvällarna jag haft på mycket länge. Att shout outa till alla underbara journalister, bloggare, podcastare och annat folk som var med hade tagit ett helt inlägg i anspråk. Ni som var där vet helt enkelt.

Tack som fan för att ni gjorde min vistelse på Gamex 2011 helt jäkla awesome!

Nu är det dags att sätta sig och sammanställa veckans spelsida för City. På torsdag blir det en helsida Gamex-special så missa inte det! Många bilder togs även under helgen, och de flesta av dem hittar du i min Flickr-stream här nedanför.