Mer ljus på e-sporten

Dreamhack Winter 2011

E-sporten bara växer och växer, och vi gamers blir bara gladare och gladare över det. I dag kickar världens största digitala festival, Dreamhack, igång igen, och självklart kommer det spelas massor av tävlingar. Massor av tävlingar i en hel drös olika spel finns tillgängliga för såväl proffs som glada amatörer. Spelen det kommer att tävlas i är bland andra: Starcraft 2, Counter Strike, Heroes of Newerth, Quake Live (Team Deathmatch och Duel), Super Street Fighter IV Arcade Edition.

Det börjar även bli rätt lukrativt att vara grym på spel nu för tiden. Första pris i den stora Starcraft 2-turneringen är nämligen 200 000 riksdaler. Inte så illa pinkat! Man får väl dock gissa på att det inte blir någon amatör som tar hem tävlingen, men det är ändå kul.

Vad som dessutom är roligt är SVT:s satsning på spel och e-sport som har fått en helt egen sida på public service-jättens hemsida. Programmet Rematch är helt fokuserat på e-sport och kommer att sända en hel del live från Dreamhack i helgen. Två live-strömmar kommer finnas att tillgå på SVT-play och det utlovas täckning från de fem största turneringarna och annat göttigt. På lördag klockan 11.50 börjar sändningarna.

En som kommer vara klistrad framför helgens tävlingar är Henke här på Kraid som kommer ha ett eget litet privat barcraft hemma med ett litet mini-lan och allt vad det innebär.

Information om alla turneringarna med tider och grejer hittar du på Dreamhacks sida här.

Hipp hurra för e-sportens fortsatta intåg i Svenssons vardagsrum säger vi!