Speltriss v.46 – Gammaldags

EmmyZ har satt ett tema på veckans speltriss, och det är gammaldags. Eftersom det gärna blir retro när jag gör speltrissen är ju veckans tema som öppet mål. Jag passar på att bjuda på bilder från tre klassiska Sierra-spel. Ni vet de som gjorde äventyrsspel i skuggan av LucasArts. Håll till godo!

Först ut har vi King’s Quest. En av de Quest-serier jag spelat allra minst. Jag minns mest att det var jäkligt svårt, och inte riktigt lika häftigt som…

… Space Quest! I datorspelens begynnelse var rymden lätt häftigare än fantasy. Space Quest var ungefär lika svårt som alla de andra Sierra-spelen, men mycket roligare.

Lesiure Suit Larry var det första spelet jag spelade som hade “vuxna” teman och handlade om festande och sex. Det var väldigt förbjudet, men kanske en första glimt av vuxenlivet.