Årets 2:a bästa spel

tva

Då var det dags för årets fem absolut bästa spel. Det har inte varit lätt att sålla ut endast 5 spel då detta år har bjudit på så jäkla många bra spel. Som ni ser bland våra recensioner har vi nästan gett alla spel en fyra i betyg, känns nästan lite pinsamt, men o andra sidan så blir spelen bara bättre och bättre. Efter en sammanslagning av alla Kraid-skribenters röster så blev årets andra bästa spel följande.

Årets 2:a bästa spel

THE ELDER SCROLLS V SKYRIM // Skyrim är så jävla stort. Skyrim är episk personifierad. Varje gång jag försöker komma på en passande text som lyfter spelet till skyarna så får jag inte fram ett enda ord från mina fingertoppar. Spelet är så bra och gigantaiskt att jag inte vet vart jag ska börja skriva. Vafan. Man är dödsdömd, en drake kommer i sista sekund och dräper allt utan dig och en vän som lyckas rymma. Där börjar äventyret. Gör vafan du vill. Skyrim är mer än förtjänt av sin andraplats, detta spel kommer att leva länge. // Henrik Häägg

Tänk stort. Tänk episkt. En stor värld med episka berättelser. Dina berättelser, din äventyr. Det är det som gör The Elder Scrolls V: Skyrim till det, enligt mig, absolut bästa äventyret 2011. Bethesda har verkligen lyckats att få till känslan att äventyret är ditt, och bara ditt. Hur du förvaltar ditt äventyr är helt upp till dig. Att sen grafiken, musiken och ljudet är helt underbart gör ju inte det hela sämre.
Så hur gör du din röst hörd i Skyrim? // Joel Persson

Skyrim må inte ha den episka handling som Morrowind hade, eller den banbrytande grafik som Oblivion hade. Skyrim har den där charmen som föregångarna hade och Skyrim har deras djup. Det Morrowind inte har är Skyrims underbara stridssystem. Det Oblivion inte har är Skyrims polerade (och fungerande) levellingsystem. Att Skyrim ens kan mäta sig med dem gör det till en självklar silvermedaljör på Kraid 2011. // Niclas de Faire