Årets 3:e bästa spel

tre

Då var det dags för årets fem absolut bästa spel. Det har inte varit lätt att sålla ut endast 5 spel då detta år har bjudit på så jäkla många bra spel. Som ni ser bland våra recensioner har vi nästan gett alla spel en fyra i betyg, känns nästan lite pinsamt, men o andra sidan så blir spelen bara bättre och bättre. Efter en sammanslagning av alla Kraid-skribenters röster så blev årets tredje bästa spel följande.

THE LEGEND OF ZELDA SKYWARD SWORD // Jag har varit frustrerad över att behöva vänta så länge på ett Zelda exklusivt till Wii. Men redan efter de första trevande timmarna i Skyward Sword kände jag att det var väl värt väntan. Den grafiska stilen är jättevacker och musiken är bäst i år. Det här är också första gången jag känner att jag förstår Nintendos vision när de skapade den rörelsekänsliga Wii-remote. Kontrollen lägger till ett djup i gameplay och spelar stor roll i de otroligt väl genomtänkta pussel som Link tvingas lösa i sin kamp mot ondskan. Ett stort plus också för Zelda som inte spelar kidnappningsoffer, utan porträtteras som en stark och självständig kvinna. // Niklas Sintorn

Episkt äventyr från början till slut. Det bästa zelda-spelet sedan a Link to The past enligt mig med sina pastellfärgade omgivningar, kniviga pussel och hisnande höjder. Mycket är nytt men ytterst lite är förändrat. Spelet innehåller alltså allt ett klassiskt Zelda-spel ska innehålla och tacka gudarna för det. Den dagen då Link börjar prata slutar jag spela direkt. (inte alls konservativ^^) Det som lyfter spelet från fantastiskt till helt bedårande är musiken, ett bättre soundtrack var det längesedan jag hörde från ett Zelda-spel. // Henrik Häägg