Årets bästa nykomling/IP

os

Vi gjorde det förra året, och det vore ruttet ifall vi inte gjorde det iår igen! Nästan varje dag fram till nyår kommer vi i samarbete med Sveriges vassaste spelbloggar och Spelkriget.se som värd att plocka ut årets bästa spel i diverse kategorier. Vi på Kraid kommer inte att bara ha en kategorivinnare, utan de skribenter inom bloggen som vill, kommer att få förmedla sin åsikt. När vi väl börjar räkna ner till Årets bästa spel kommer vi dock att ha en vinnare per dag. Klicka på Läs mer för att ta det av dagens vinnare!

Årets bästa nykomling/IP

ANTHILL // I en annars ganska oinspirerad genre där samma sak görs om och om igen med små förändringar vågar Image & Form tänka nytt. Inga spelarbyggda fasta punkter eller försvar. Image & Form kallar det trail defense, spelare är ansvarig för att dra ut fermonspår som olika myrtyper sedan ska följa. Arbetarmyror som hämtar mat och olika former av krigarmyror som försvarar stacken mot andra myror och insekter. Spelet har en ganska enkel kampanj men kommer till sin storhet i sitt oändlighetsläge. Jag har alltid älskat Tower Defence spel och konceptet Trail Defense är minst lika härligt. Det är otroligt beroendeframkallande och det roligaste Ipad/Iphonespelet jag spelat i år. Image & Forms nya koncept och IP’n Anthill förtjänar därför att utnämnas till årets nykomling/IP. // Chris Jonasson

Övriga åsikter // Marcus Olsson Rage