Årets boss

os

Vi gjorde det förra året, och det vore ruttet ifall vi inte gjorde det iår igen! Nästan varje dag fram till nyår kommer vi i samarbete med Sveriges vassaste spelbloggar och Spelkriget.se som värd att plocka ut årets bästa spel i diverse kategorier. Vi på Kraid kommer inte att bara ha en kategorivinnare, utan de skribenter inom bloggen som vill, kommer att få förmedla sin åsikt. När vi väl börjar räkna ner till Årets bästa spel kommer vi dock att ha en vinnare per dag. Klicka på Läs mer för att ta det av dagens vinnare!

Årets boss

MAGOLOR (Kirby’s Adventure Wii) // Dum som jag var trodde jag att det senaste Kirby-spelet skulle vara slut när man hämtat alla delar till det kraschade rymdskeppet och hjälpt stackars Magolor hem till sin egen planet. Men icke, jag fick följa med och spela två hela världar till och slåss mot en elak drake! Trodde jag. Det visade sig i slutändan att draken var god, och Magolor använt mig och mina vänner för att besegra denne. Det var alltså dags att ge den lurige jäveln på tasken. Efter en hektisk sista bana där plattformandet förvandlas till en suveränt sidscrollande rymdshooter á la Gradius stod jag inför det sista mötet med den ondskefulle bossen.

Magolor är så nära en klassisk tv-spelsboss man kan komma den här generationen. Han är stor, farlig, har massor av olika attackmönster som måste läras in, och han har en hel rad olika former innan han går i däck. Han ska dessutom bekämpas både i rymdshooter-läget och i plattformsläge med hjälp av Kirbys diverse krafter. Jag kände hur jag togs tillbaka till barndomens spel på Nes och Snes fastän jag satt med en Wii-remote i handen framför min platt-tv. Tack för årets bossfight, Nintendo! // Niklas Sintorn

Övriga åsikter // Niclas de Faire Deathwing // Marcus Olsson Wheatley // Henrik Häägg Demise