Diablo 3 så gott som bekräftat till konsol

Även ifall det inte är bekräftat att Diablo 3 ska släppas till konsol så finns många(1, 2, 3) tydliga indikationer på att det kommer bli verklighet. Nu har även Blizzards community-manager via twitter svarat ja på förfrågan om en konsolversion av spelet är under utveckling.

Hur mycket jag än hoppas på att Blizzard förblir PC-exklusiva, så verkar det i detta fall hopplöst. Blotta tanken av att spela ett spel som Diablo 3 på konsol gör mig lite vresig, och jag är ganska säker på att om nu Diablo 3 är försenat, så är det just konsolportningen som orsakar den. Visst, förseningen kan ju också bero på att Korea sätter sig på tvären, men det är nog isåfall bara halva sanningen.

Jag kan inte se hur upplevelsen på konsol ska kunna bli i närheten likvärdig den man erhåller på PC, då kontrollen helt enkelt är för simpel. Blizzards motto har ju alltid varit att dom aldrig släpper ifrån sig ett spel som inte är färdigt, samt ett spel som dom inte är 110% nöjda med. Med tanke på att konsolversionen av Diablo 3 aldrig kommer vara i närheten så bra som PC-versionen så säger dom emot sig själva direkt.

Och ja, jag är så mycket fanboy man kan bli när det gäller Blizzard, och det står jag för :)

Vad tycker du om Blizzards nyfunna girighet som sätter deras rykte på spel, bara för att tjäna mer kulor?