Dokusåpa och releasejippo: Capcom Cross Assault

crossassaulthead

Håll i hatten, fightingfans. Inför lanseringen av Street Fighter X Tekken (SFxT) har Capcom tillsammans med två av scenens största livestream-kanaler tagit steget in i dokusåpans dramatiska djungel med Capcom Cross Assault! I slutet av februari kommer två lag, Team Street Fighter och Team Tekken tävla i en rad lag- och elimineringstävlingar som hela världen kan se via livesändningar på internet.

Formatet för turneringen är som sagt lagbaserad med fem spelare i varje lag. Spelet de spelar är nog helt uteslutande det nya SfxT, men det är ju möjligt att lagen tvingas spela andra spel i lagtävlingarna. Lagen kommer precis som i andra dokusåpetävlingar först tävla lagvis för att undvika elimineringsprocessen. Om de sedan röstas ut eller tvingas slåss för att fortsätta visar sig så småning om. Troligtvis blir det matcher mot andra laget där bara de nominerade kan åka ut.

Och det sänds som sagt helt live! Team Spooky och IplayWinner kommer att sända tränings-sessioner, lagtävlingar, elimineringar och intervjuer med spelarna. Det kommer även att titta in lite andra kändisar från scenen för att ge sina tankar om spelet och deltagarna.

Ingen dokusåpa utan auditions…

Men vilka ska få spela i lagen?

I pressreleasen på Capcom-Unity.com berättar de ansvariga om hur spelareliten senast den femte februari ska ha skickat en videoblogg på sig själva där de berättar om varför just de är ett bra val för Cross Assault. De påpekar att personlighet, kommentarer, likes på YouTube och annat är parametrar de kikar på utanför spelarens faktiska skicklighet. Personligen undrar jag också om de kommer att låta kön och ras spela in som de flesta andra vanliga dokusåpor för att sprida mångfalden. Det finns inte allt för många kända kvinnliga spelare än så länge, men SherryJenix och BurnYourBra är två spelare som är väldigt intressanta. Annars finns det gott om spelare med massa karaktär i scenen och jag hoppas innerligt att min favorit Ricky Ortiz kommer med. Han är fightingscenens Lady GaGa och brukar svassa upp på scenen i strumpbyxor och skinnjacka med handväska och solbrillor. Fierce!

Det har fullkomligen vällt in sökningar på YouTube av både internationellt kända spelare och lite mer obskyra lokala lirare. Hela vägen från Singapore har Xian visat varför han är värdig genom att sätta enhands-combos i fyra olika spel. Med joystick!

Här nedan följer länkar till en rad andra audition-filmer.  Vissa är kända, vissa lite mindre så och några andra fullkomligt okända, i alla fall för mig. Men oavsett kändisskap, kön och personlighet så sprudlar entusiasmen inför det här eventet. Alla tycks ha sin egen strategi för att charma Capcom och alla andra involverade. Jag gillar Steven, han verkar awesome.

Justin Wong, fightingspelens Michael Jordan

Renic, Third Strike-spelare

Alex Jebaily, arrangör av turneringen CEO

MuscallitySkye, Chun-Li spelare

Fu-Sung Cookye, akrobat och Streetfighter-samlare

M.Lawrence, Tekken-spelare från Staten Island, NY

Och eh… Steven