Gamer Meetup 2012 – PEPPEN!

meetup

Det finns dystra tillfällen i spelnörds liv ska ni veta. Precis som andra människor med specifika intressen så dyker det titt som tätt upp en apatisk min i våra anleten. Jag kallar den, inte särskilt uppfinningsrikt “Mässan-är-slut-minen”. Vi får kalla det en working title. Oavsett om det är kanin-agility, jaktgevär eller jävligt skitsnabba bilar så är vår återvändo från våra mässor till den prosaiska vardagen allt som oftast ackompanjerad av det här slappa och modfällda ansiktsutrycket. Vem blir inte nedslagen av att behöva lämna sitt personliga Eldorado?

Ett helt år kvar till nästa mässa tänkte jag. Men icke sa Nicke!

Jag spenderade tre fantastiska dagar på Gamex där jag fick mingla och umgås med mängder av olika gamers, redaktionsmedlemmar och internetkändisar. Framförallt fick jag skaka tass med och häva öl tillsammans med mina nyvunna vänner och fantastiska redaktionsmedlemmar här på Kraid.se. Var det kanske där vi blev kära? Jag tror det. När den tog slut blev jag både smått deprimerad och förkyld. Ett helt år kvar till nästa mässa tänkte jag. Men icke sa Nicke!

Redan den 18:e februari är det ju dags igen! Inte för Gamex, men för den nya spelmässan Gamer Meetup som för första gången slår upp portarna. Mässan är arrangerad av en rad lokala grupper vars gemensamma älsklingssyssla är tv-spel och kringliggande kultur. Nu tänker ni kanske att “lokala grupper” låter som en samling härjade rollspelsgrupper från Stockholms närområde? Det är så långt ifrån sanningen man kan komma. Utställarna på mässan, som förövrigt hålls i den eminenta lokalen Fryshuset, är de här tungviktarna:

SuperMotaro:

Ett gäng väldigt engagerade gamers som i somras öppnade ett eget gaming-café i Stockholm. De har tidigare arrangerat egna events och turneringar i spel samt ställt ut på andra mässor och är speciellt inriktade på arkadkultur och retrospel. Under mässan kommer de att bossa över en speciellt uppbyggd arkadhall i japansk stil. Där kommer det spelas fightingspel och annat, och jag hoppas lite för mig själv att det ska dyka upp ett par tvättäkta Street Fighter-proffs.

Lightdash:

På tal om fightingspel och Street Fighter så besöker också fightingspelsföreningen LightDash mässan. De startade upp sin verksamhet för att främja den lokala Tekkenscenen. Nu omfattar deras stora kompetens alla möjliga sorters slå-på-käften-spel. Under Gamer Meetup kommer de att demonstrera spel, arrangera tävlingar och berätta mer om sin engagerade förening. Hadoken!

Uppcon:

Sveriges helt i särklass största evenemang inriktat på östasiatisk popkultur kommer att närvara med sin sjukt breda repertoir av asian awesomeness. Sedan en handfull år tillbaka huserar de varje år på Uppsala konsert- och kongresscenter där de räknar med att kunna locka över 4000 besökare i sommar. Anime, manga, cosplay och tv-spel utlovas!

Syntax Error:

När jag för första gången besökte Syntax Error i höstas kändes det lite som att hitta en oas i Stockholms öken av stekarklubbar och sporthak. Varje månad, lördagen efter löning, arrangerar det här fantastiska gänget en klubbkväll för oss med vad man nu i folkmun kallar nörd-intressen. På dansgolvet dunkar bitpop, i barutrymmet finns gamla tjock-TV med 8 och 16-bit konsoler, och om man vill köra ett parti fyra-i-rad till sina öldrickarkonster finns det sånt också. Jag älskar Syntax, och det ska bli väldigt roligt att se vad de tänker bidra med till mässan. Redan nu, den 28:e Januari kan man besöka den månatliga nördkvällen där temat för kvällen är att värma upp just inför Gamer Meetup. Jag anar en tågresa i min snara framtid.

Boka in 18:e februari redan nu, om du inte redan gjort det. Jag tänker vara där när dörrarna öppnar.

Så lyssna nu noga. Bor du i närheten av Stockholm, gillar TV-spel och vill träffa likasinnade. Boka in 18:e februari redan nu, om du inte redan gjort det. Jag tänker vara där när dörrarna öppnar, så säg hej till den trinda blonda snubben med kamera och Kraid-tisha. Kom dit, spela arkadspel, shoppa retrogrejer och snacka med hundratals människor som du redan är kompis med utan att veta om det. Om du vågar riskera mässan-är-slut-minen, det vill säga. Det är tungt när det är slut, men så otroligt värt det.