Mysigt häng med nördar som levlar

Det är nått speciellt med spelnördar som träffas i grupp för att hänga, mysa och spendera flera dagar med att bejaka det som för dem samman. Den malmöbaserade föreningen Terebi Ge-mu genomför tre sådana träffar om året. som vanligt var det dags att levla under första veckan i januari, med den traditionella nyårsträffen, Level Up.

Redan på måndagen började galenskaperna med en gemensam gångmarsch för de 28 tappra soldater som skulle till laserdome för att spela mot varandra. Det var kaos, skratt, vredesvrål och kärleksfull kamp samtidigt. Det nya (det var nytt för mig iallafall) inslaget med Laserdome var mycket uppskattat och för mig var det en av träffens höjdpunkter.

Efter laserdome serverades mat för en billig penning, möjligheten att äta riktig mat en gång om dagen var ett skönt tillskott till den annars nudel-, energidryck- och toastbaserade kosten. Framförallt imponerades jag av den hyfsat höga kvaliten på maten varje dag.

Efter maten var det så dags för indelningen i lagen som skulle genomföra achievementjakten tillsammans. Det är en tävling av slumpmässigt ihopsatta lag, där syftet är att lära känna nya människor och ha förbannat roligt tillsammans.

Därefter var det bara att spela, mysa och ha det allmänt gytt. Veckan fortsatte likadant, god mat varje dag och hysteriska events som kalasjakten ( en dag det var storm), turneringar, tävlingar, lotterier och spel, spel, spel.

Höjdpunkterna för mig helt klart, laserdome, zombieslaktande i olika former och att få hänga med underbara människor. För att inte tala om det explosiva intrigspelet Ära och pirater, i vilket en faktiskt bomb skulle desarmeras.

Det var en underbar vecka och vi är många som redan längtar till 1up i påsk.