Ett gott tecken!

Jag har flera gånger tjatat om hur konsolspelen skulle gagnas av möjlighet att använda tangentbord och mus. Det skulle inte minst göra FPS och, i synnerhet, RTS mer njutbara på våra allt mer datorlika icke-datorer. Det skulle dessutom kanske göra att vi slipper fler nerdumningar av mer PC-orienterade titlar, för att de ska fungera med handkontroll (Dragon Age II, jag tittar på dig!). Det är nog fler än jag som bävar inför vad som kommer att hända med konsolversionen av Diablo III.

CCP Games lät för ett par veckor sedan meddela att deras kommande spel Dust 514 kommer att stödja USB-tangentbord och -mus, vilket i mina öron låter mycket trevligt och ett bra köpargument. Det är förövrigt inte första gången ett spel till PS3 har denna funktionalitet, redan 2007 kunde vi njuta av den PC-precision i Unreal Tournament III.

Med detta hoppas jag att fler utvecklare gör det möjligt att spela med tangentbord och mus på konsol, så att vi slipper åbäka oss med handkontroller i såpass utpräglade tangentbordsspel som FPS och RTS.

Tangentbordsidkare, förenen eder!