Dags att spänna tennis-armen

Recension av Virtua Tennis 4

virtuatennis4vita

Förväntar ni ett expert-utlåtande om Virtual Tennis 4, så har ni kommit fel. Jag är vagt intresserad av sporten, samt att jag på sin höjd har spelat Mario Tennis till Gamecube. Givetvis har man testat andra tennis-spel också, men inte i samma bredd. Så, hur bra är då Virtua Tennis 4 till PSVITA i dessa ögon?

Måste man klaga på något så känns det som att just Tennis-genren inte riktigt utvecklats på många år

Tennis må vara en utav de sporter som intresserar mig minst, om man inte räknar med ridsport då. Och curling. Dock så måste jag ändå säga att Tennis passar riktigt bra som tvspel, och framför allt i bärbart format. Virtua Tennis 4 har hur många olika lägen som helst att spela, som minispel i form av att fånga ägg och träffa måltavlor på ett Piratskepp, spela i 1st person view samt skapa en avbild av sig själv med hjälp av kameren. Online kan man givetvis också spela och World Tour som jag inte förstod ett smack av. Även ifall spelet bjuder på en väldigt varierad spelplan så är det egentligen det gamla hederliga single-läget som lockar mest.

Tennis har stannat i utvecklingen

Något tyvärr genren lider av är att man när man sätter sig med nyaste Tennis-spelet så känns det precis som att man spelar samma spel man provade för 10 år sedan. Utvecklingen har inte gått fram ett endaste dugg när det kommer till kontrollschema och spelkänsla. Det har ju alltid varit, trekant = lobb, X = vanligt slag, O = bromsboll.

Tänk om man vore lite kreativ och kanske gjorde en NHL och använde sig av den högra spaken för att göra olika typer av slag? Jag säger inte att det funkar, men något annorlunda måste man väl ändå hitta på, för annars känns det väldigt onödigt att dom år efter år släpper dessa identiska Tennis-spel.

Spela Tennis på bussen

På VITA så måste jag säga att jag knappt känner någon skillnad på ifall jag spelar stationärt eller bärbart format. Det verkar inte heller som att man snålat med innehållet gentemot den solida soff-versionen. På något vis känner jag också att spelet passar mig bättre på VITA än tex PS3, med tanke på det enkla upplägget med single-matcher, vilket jag finner väldigt roande. Det är alltså inget jag hade orkat med att spela på min PS3, alls.

Virtua Tennis 4

Format

PS VITA

Släppdatum

Ute nu

Utvecklare

SEGA

Betyg

3/5

Sammanfattning

Råkar du vara intresserad av Tennis och äger ett PSVITA, så kan jag inget annat än rekommendera Virtua Tennis 4. Det gör sin grej, varken mer eller mindre.

Genuint Tennis-spel. bärbart

Minispelen, inget vidare nytt