Please allow me to introduce myself

pchylla

Efter det varma välkomnandet Niklas gav mig häromdagen kände jag att det är på sin plats om jag presenterar mitt spelintresse lite närmare. Jag heter som sagt var Sanna och jag är lite ”all over the place”, som prins Daniel skulle ha sagt. Som ni vet så skriver jag för -STR/+CHA , LEVEL och ROBOT, men det ni kanske inte visste är att jag också är en av medlemmarna av gänget bakom den eminenta podcasten GoneGaming, också känd som Sveriges mest oregelbundna spel-podcast. 

Mitt spelintresse har hängt med länge. Mina allra tidigaste spelminnen kretsar kring min morbrors vardagsrum och en Commodore 64 på golvet. Jag måste ha varit väldigt liten då för även om tangentbordet ser stort ut i mina ögon idag så minns jag det som helt gigantiskt. Några år senare köpte min pappa en C64 till oss och den blev genast min största kärlek. Jag vet att jag måste ha lekt med annat också, leksakerna i föräldrarnas förråd har ett slitage som bevisar att det är så, men mina starkaste minnen hänger ihop med Commodoren.

Det var ändå bara början. Jag hade turen att ha föräldrar som båda var ganska roade av TV-spel så vårat hem var aldrig konsol-löst. Det var jag som någonstans längst vägen övergav konsolen och blev en PC-spelare. Jag kunde då aldrig tänka mig att återgå till konsol igen av annat än nostalgiskäl.

Något motvilligt insåg jag att jag inte skulle ha råd med en riktig speldator så jag köpte en xbox 360 och ärligt talat är det ett av de bästa köpen jag någonsin gjort.

Det var inte förrän sommaren 2010 som jag tänkte om. Min PC orkade inte längre och om jag skulle kunna spela något av allt nytt som kom skulle jag behöva uppgradera. Något motvilligt insåg jag att jag inte skulle ha råd med en riktig speldator så jag köpte en xbox 360 och ärligt talat är det ett av de bästa köpen jag någonsin gjort.

Nu ser jag mig nog mer som en konsolspelare än en PC-spelare och jag sitter än idag med den dator som redan för två år sedan var uråldrig. Planer finns på att byta ut den men behovet känns inte så akut, inte när jag har en tv-bänk full av konsoler.

Men vad har jag spelat på alla dessa maskiner då? När jag blickar bakåt ser jag framförallt en lång rad rollspel bakom mig, ska jag tro mitt Raptr-konto spelar jag mest FPS och Action-RPGs. Jag vill inte gärna definiera min spelsmak efter genre, jag faller ofta för så olika saker i spel.

Nog om mig och mitt spelintresse, nu vill jag veta något om er. Vilka är ni och vad spelar ni helst?