Skjut. Skjut! SKJUT!!!

Recension av Shoot Many Robots

Shootmanyrobotsheader

Run & gun är en kär gammal spelgenre, som jag gärna ser mer av. Men sedan SNK satte standarden med Metal Slug redan 1996 har det varit svårt för andra att nå samma nivå av coolt. Demiurge studios är den senaste i raden av utvecklare att försöka återuppliva genren, och de lyckas. Till viss del.

Målet i Shoot Many Robots hittar du i titeln. Skjut många robotar. Spelet är run & gun i sin renaste form och visar att fler finesser än att kunna springa, skjuta, hoppa, slå och slajda inte behövs för att göra ett fullt dugligt spel. I Shoot Many Robots gör man det i någon slags amerikansk söder-setting med allt vad rednecks och pickup trucks heter. Det är din uppgift att med din husbil ta dig från bana till bana och skjuta sönder alla robotar som av någon anledning invaderar södern.

Mörda Rikligt med Maskiner är inte direkt någon pärla, vare sig grafiskt eller ljudmässigt, men det funkar. Din huvudkaraktär saknar helt och hållet personlighet, men desto mer har de olika robotar du ska ha ihjäl. Synd då att fiendetyperna är alldeles för få, och banorna likaså. Att köra samma bana om och om igen och bara slänga in fler och svårare fiender blir rätt trögt i längden.

Högt återspelarvärde

Det tunna karatärs- och bangalleriet vägs till viss del upp av en oerhörd mängd utrustning och vapen att låsa upp. Det ger spelet en anledning att ge det en chans till efter att du klarat det första gången. För vem vill inte samla ihop tillräckligt för att kunna köpa den där allra fetaste bössan?

Ett run & gun bör egentligen aldrig spelas själv. Tänk på Contra och Metal Slug. Hur kul har du egentligen när du spelar dem ensam? Samma sak gäller för Shoot Many Robots. Du kan ta dig igenom de flesta banorna utan några större problem, men vill du ha kul på vägen rekommenderas att du och upp till tre polare slår era påsar ihop. “The more the merrier” passar verkligen in på den här skjutaren, och i multiplayer är det riktigt kul att skrota horder av robotar. Men själv känns det ganska… Meh.

Shoot Many Robots

Format

Xbox live arcade, Playstation Network, Steam.

Släppdatum

14 mars 2012.

Utvecklare

Demiurge Studios

Betyg

3/5

Sammanfattning

Shoot Many Robots försöker återuppliva run & gun-genren och lyckas väl sådär. De charmiga fienderna har för lite variation, så också banorna. Det är ett nöje att spränga hundratals robotar i småbitar tillsammans med tre andra spelare, men något Metal Slug, det är det inte.

De fiender som finns är charmiga. Robotdödar-mayhem med tre polare är alltid uppskattat. Högt återspelarvärde

För lite variation i banor och fiender. Rätt trist att spela själv.