Blizzard, ditt lilla helvete

error37

Det går knappt i ord beskriva min halvt sjuka hängivenhet till Blizzard, och hur jag alltid stått på deras sida i med och motvind. Helt ovetande om deras tidiga existens som Silicon & Sinapse, så var jag även ett stort fan av deras första releaser till Super Nintendo när det begav sig på tidigt 90-tal. Och jag vet att jag inte är ensam. Miljontals fans världen över har Blizzard som deras husgudar när det kommer till spel, men oj vad endast en release kan förändra ens uppfattning fort. Ända sen 2008 har Blizzard verkligen hypat sönder Diablo 3, och per automatik så litar man ju på dom till 100% med sitt i princip fläckfria förflutna. Men en framgångs-saga har tydligen alltid ett slut.

Med Diablo 3 har verkligen Blizzard tagit sig vatten över huvudet, och skadat sitt rykte för all framtid. Dom har med all rätt kaxat om att Diablo 3 endast ska spelas via internet, och man knyter alltså även Singleplayer till deras servrar. Visst, det för med sig MÅNGA fördelar spelmässigt, men nackdelarna har tyvärr övertaget i skrivande stund. Man har tagit det osäkra före det säkra och lagt alldeles för lite pengar på serverkraft. Ett scenario som troligtvis krasats sönder av alldeles för många ekonomer och alldeles för få tekniker.

man har suttit och byggt upp ett loot-system där Blizzard ska kunna tjäna så mycket pengar som möjligt

Jag tror inte att det finns någon som minns den 15 Maj som något trevligt och välkommande och Blizzard visade alltså att man inte ens behövde logga in och spela, för att hamna i helvetet. I timtals försökte folk logga in, men möttes endast av en text som i nuläget kultförklarats världen över, Error 37.  Och detta är alltså inte något som endast förekommit i samband med releasen, utan nu, efter 17 dagar så dyker meddelandet upp, titt som tätt.

VAD I H*LVETE BLIZZARD?? Hur mycket pengar badar ni inte i? Hade det inte varit på sin plats att skippa skumpan, och lägga lite extra energi och kulor på att verkligen ta itu med de massiva problemen ni verkligen har? Inte nog med att Error 37 och Error 73 kissar i ens ansikte dagligen, Auction House har också den senaste veckan varit helt oanvändbart, med “Failed Transaction” och enorma lagg-svackor. Detta har medfört att jag har missat en hel del viktig loot för min karaktärs långsamma välfärd igenom Inferno. Information är ni också jäkligt sparsamma med numera. Verkar som era community-managers har glömt sina användaruppgifter till forumet helt plötsligt?

Blizzard stavas numera GIRIGHET

Medan jag håller på att klaga på det företag som jag förr ville skulle föda mina barn, så kan jag lika gärna fortsätta. Diablo’s grundsten har ju alltid varit looten. Och det finns ju alltid ett script som bestämmer vem/var/hur loot ska fördelas. Ta min karakär som exempel, jag spelar Barbarian. Hela jääävla tiden droppar dessa crossbows, quivers, knogjärn och Trollkarlshattar. Alltså saker som jag inte kan använda. Och alla andra klasser lider av precis samma symptom. Visst, spelar man i stora grupper, så kan man ju fördela looten sinsemellan, men det är ju inte alltid man spelar med vänner.

Detta har gjort att min hjärn-knöl har tänkt efter lite. Man har alltså INTE suttit vid ritbordet, och tänkt ut en balanserad drop-rate som gynnar spelaren så mycket som möjligt, utan man har suttit och byggt upp ett loot-system där Blizzard ska kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Åter igen har dessa ekonomer bitit av ytterligare ett huvud, även kallad trovärdighet. Som ni alla kanske redan vet, så kommer Blizzard i Juni lansera Auktion House där man kommer köpa utrustning för RIKTIGA pengar. Och vad gör man för att folk ska använda sig av detta, så mycket som möjligt? Jo. Man ger dom inte den loot dom behöver! Bara en notering, lägger man ut en item på AH, så tar alltid Blizzard 15% av hela beloppet.

Ser ni nu hela bilden? Inte nog med att Error 37, dom har även byggt upp ett loot-system som endast gynnar dom själva, inte spelaren. Jag hyllar fortf Blizzard till topparna, men med Diablo 3 har jag börjat bli lite orolig för deras framtida releaser. Detta känns inte ok.

Hur har din bild av företaget förändrats efter Diablo 3-skandalerna?