Att hålla ögonen på E3-mässan 2012

På måndag, den 5:e juni, drar årets upplaga av Electronic Entertainment Expo igång – mer känt som E3. Historiskt sett är det här de stora titlarna annonseras, nya konsoler visas upp och de kommande spelen hype:as.

Vi på Kraid har satt ihop en lista på de spelen och nyheterna som vi gärna vill se (mer) av på årets E3.

Tomb Raider

Tomb Raider

På E3-mässan i fjol så presenterade Crystal Dynamics upp reboot:en av Lara Craft och Tomb Raider med en otrolig sekvens som verkligen visar att Tomb Raider fortfarande kan vara relevant i spelvärlden. Efter E3-mässan 2011 så har det dock inte visats något mer alls.

Men utvecklarna har lovat mer i år, och det kommer bland annat vara spelbart på mässan – så förvänta er att många rörliga bilder dyker upp snart.

The Last Guardian

The Last Guardian

Team Ico, en grupp utvecklare i en helt egen klass – som får fritt spelrum och tid på sig att göra som de vill. Men The Last Guardian har varit under utveckling längre än vad någon har önskat. I maj 2009 visades den första trailern upp – och fick därefter releasedatumet “sent 2011″, men som vi alla vet så dök det aldrig upp. Utvecklingen går förmodligen inte bättre nu efter det att grundaren av Team Ico och huvuddesignern Fumito Ueda sade upp sig från Sony tidigare i år (men har lovat att frilansa för dem tills projektet är avslutat).

Väldigt lite är egentligen känt om den unge pojken och varelsen som visats i de få bilderna som har släppts från spelet – och vi kan inte vänta på att få veta mer, och ser gärna ett (riktigt) releasedatum utannonserat.

The Last of Us

The Last of Us

Noughty Dog – från den komiske Crash Bandicoot till det välskrivna och actionfyllda Uncharted – de kan konsten att göra bra spel.

Med “The Last of Us” så berättar Noughty Dog en berättelse i en postapokalyptisk värld där stora delar av mänskligheten har smittats av en mystisk sjukdom – där det udda paret Joel och den unga flickan Ellie måste samarbeta och hålla ihop för att överleva.

Förvänta er en stark och gripande historia, och många nya tagningar på suvival-horror genren.

Även The Last of Us har annonserats vara spelbart på mässan, så mycket mer information lär komma snart.

Dead Space 3

Dead Space 3

EA utannonserade häromdagen att Dead Space 3 kommer att visas upp på årets E3-mässa. Spelet kommer troligtvis att släppas innan mars nästa år och så mycket mer än såhär vet vi inte för stunden, mer än att det ryktas om att man kommer kunna spela co-op. Det är med höga förhoppningar och lite kiss i byxan som vi förväntar oss en riktigt tuff och högupplöst Isaak Clarke (antar bara att han kommer ha en central roll igen) dyka upp på storbildsskärmarna i Los Angeles nästa vecka.

Halo 4

Halo 4

Bungie har övergett skeppet efter att Halo Reach släpptes. Men Halo-serien lever vidare, genom den relativt nya spelstudion 343 Industries. Det man har visats från Halo 4 hittils är kanske inte så upphetsande, då man inte har fått reda på så mycket story-relaterat (är helt ointresserad av MP förövrigt). Men på E3-mässan i år finns en gnagande känsla av att John-117 och Master Chief kommer dyka upp när man minst anar på Microsofts presskonferans. Får bara hoppas att man inte äter eller dricker något när det händer, för då kommer man garanterat sätta i halsen och kvävas.

WII U

Wii-U

Lika vanligt som att Julafton återkommer varje år, så sågas alltid Nintendos nya konsoler när de utannonseras. Wii U är inget undantag. Folk skrattar åt namnet, skakar på huvudet åt kontrollen och rycker på axlarna när de läser hårdvaru-speccsen. Första titten på förra årets E3-mässa var alltså ingen vidare succé för Nintendo. Men i år sägs det att den ska vara omarbetad. Man ska troligtvis kunna spela med två Wii U kontroller (tidigare sade de att endast en per konsol skulle fungera), denna gång kanske de har något konkret spel att visa och vågar man hoppas att den kanske har ett litet starkare grafikchip än vad ursprungsmodellen hade?

Några av oss här i alla fall hyperpepp på Wii U, och vad den har att erbjuda. Vad den har för hårdvara struntas i – missar man det senaste Mario, Zelda eller Metroid-spelet av någon anledning kan man lika gärna gräva ner sig och dö.

Unreal Engine 4

Vissa av oss på Kraid ser mest fram emot hur nästa generations spel kommer att se. Epic kommer att visa upp Unreal Engine 4 för allmänheten; Vi har visserligen redan sett ett smakprov  på vad som komma skall, men det betyder ju inte att vi inte vill se mer av den rent ut sagt toksexiga grafiken. På E3 förväntas det att de går in lite mer på djupet av motorn, och vem vet – det kanske utannonseras ett spel som utnyttjar den (Gears of War: Judgment kanske?).