Virka Gomez i sommar!

feztopp

Jag har en stark känsla av att jag inte kommer att hitta ett annat spel i år som ger mig en spelupplevelse som ens är i närheten av den Fez berikade mitt liv med. Ni kanske minns hur blixtförälskad jag blev i det? Jag blev så tagen av spelet att jag inte kunde motstå frestelsen att virka Gomez och nu tänkte jag dela med mig av virkmönstret till er. Det är ni värda.

Du behöver: vitt garn, rött garn, svart filt, stoppning, textillim, en virknål i lämplig storlek och en stoppnål.

 

Kropp:

1: 10 lm
2-4: 1 lm, 9 fm
5: (runt fyrkanten du just virkat) 1 lm, fm
6-11: fm
12: fm. Minska med 2 maskor under varvet.
13: fm
14: fm. Minska med 2 maskor under varvet.
15:  fm
16: fm. Minska med 2 maskor under varvet.
17: fm
18: fm.

Arm
1: virka 6 fm i en ring
2: öka 2 gånger, fm, öka två gånger, fm
3-4: fm.

Ben
1: virka 6 fm i en ring
2: öka 6 gånger.
3-7: fm.

Huvud:
1: 20 lm. Vänd
2-6: virka fm runt. Öka med 2 på vardera kortsida varje varv.
7-11: fm
12-15: fm. Minska med vid varje “kortsida”
Fyll med bomull, sy igen.

Fez:
1 virka 6 fm i en ring
2: öka 6 gånger.
3: lm, fm i bmb resten av varvet.
4-7:  fm.

Varje del virkas för sig, fylls med stoppning och sys sedan ihop med de andra delarna. Glöm därför inte att lämna en lagom lång “svans” av garnet när ni avslutat varje del. Avsluta med att klippa ut en mun och två ögon av svart filt som du sedan limmar fast.

Behöver du hjälp? Var inte rädd för att ställa frågor i kommentarsfältet!