Pendlartankar – Vars e bloggarna ‘rå?

I helgen har det varit Kraidival i Malmö. Hela redaktionen var på plats, förutom vår utrikeskorrespondent, Niclas de Faire, som hölls som gisslan av ondskefulla arbetsgivare. Vi roade oss kungligt med att käka fantastiska hamburgare, dricka oheliga mängder öl och spela, även om det inte blev så mycket som vi tänkt av det sistnämnda. Vi passade som bekant även på att kidnappa en viss Linus från Svampriket och ställde ågra väl valda krav till sajten som kallar sig Sveriges bästa.

Något som kom på tal under helgen var vad som hände med alla spelbloggar. Kraid var en av de bloggar som kom till för ungefär samtidigt som alla andra ploppade upp som svampar för ett par år sedan. Av dessa finns enbart ett fåtal kvar. Och av dem är det bara några stycken som uppdateras särskilt regelbundet. Kraid har sedan Den stora bloggdöden sakta men säkert växt sig större och starkare tack vare några av de fetaste nyförvärven man kan tänka sig. Andra bloggar är lite nyare fast ändå gamla eftersom de består av bloggare som gått samman i nya projekt. Jag tänker då främst på Spelkriget och Megazine som fortfarande håller fanan högt och brinner för det de gör.

Det är knappats möjligt att snacka om spelbloggar utan att nämna elefanten i rummet, Svampriket, som gjort en närmast osannolik resa och samlat några av de allra mest edgy skribenterna under storsvampens hatt.

Andra skribenter har helt enkelt valt att gå till större sajter som Skillpoint (SpeLinnea), Feber (EmmyZ) eller rent utav blivit proffs på P3 (Angelica Norgren)

En naturlig utveckling för skickliga skribenter kan tyckas, men var är den nya generationen? Borde det inte komma nya, unga, hungriga bloggare? Eller finns det, och har jag helt enkelt missat dem? I så fall, ge mig gärna tips på var jag hittar dessa nya förmågor då jag gärna läser något texter skrivna av någon som är ny för mig.

Och vad tror du? Vilken funktion fyller de svenska spelbloggarna, om vi fyller någon över huvud taget?