Toksvängig japansk galenskap

Recension av Beat the Beat: Rhythm Paradise

Beatthebeatheader

Om det är något jag gillar så är det att kunna visa upp ett bra spel för mina vänner. Något jag gillar ännu mer är att kunna visa upp ett roligt och knasigt spel. Även om upplägget i Beat the Beat: Rhythm Paradise är något så simpelt som att trycka på en eller två knappar i takt med musiken är det ett spel jag känner att alla bara måste prova.


Ett av mina absoluta favoritspel till Wii är WarioWare: Smooth Moves. Det ultrasimpla spelupplägget och den helt vrickade humorn har borgat för många skratt på spelkvällar och fester. Jag misstänker att det kommer bli detsamma med Beat the Beat: Rhythm Paradise.

Egentligen är det så enkelt så det är löjligt. Tryck på antingen A eller A och B samtidigt till en given takt. Låter det som att det skulle bli långtråkigt? Du kan inte ha mer fel. Om du dessutom tror att det skulle vara enkelt förtjänar du en smäll. På namnet låter Nintendo Software Planning Development Group No. 1 kanske inte som en samling särskilt roliga spelutvecklare, men jag tror att det är få grupper som är så galna som dem. Och det är ur designern och producenten Yoshio Sakamotos skruvade hjärna all denna galenskap kommer ifrån.

Vad gör man i Beat the Beat: Rhythm Paradise då? Åh, det är inget särskilt, man sysslar mest med saker som att high five:a apor som bor i ett armbandsur, posera inför fotografer som en svettig wrestlare och skruva huvuden på robotar på ett löpande band. Allt till catchy melodier. Sa jag att det var galet?

I helgen är det dags för Kraids första ”firmafest”. Vi samlas allihop (förutom Niclas som sitter nere i Frankfurt och gråter) i Malmö för att spela, gå på spelkonvent och festa. Var så säker på att vi kommer att spela en hel del Beat the Beat: Rhythm Paradise!

Beat the Beat: Rhythm Paradise

Format

Nintendo Wii.

Släppdatum

6 juli 2012.

Utvecklare

Nintendo SPD Group No.1, TNX.

Betyg

4/5

Sammanfattning

Det är en konst att bygga ett intressant spel genom att bara trycka på två knappar i takt med musik. Med bra musik, varierande banor och en helt stöd humor blir dock Beat the Beat: Rhythm Paradise det roligaste casual-spelet sedan WarioWare: Smooth Moves.

Musiken, lättillgänglighetern och den absurda humorn.

Att multiplayerläget inte stöder fler än två spelare.