Stort tack till Overhaul Games!

Denna sommar såg jag fram mot en handfull spel, främst Black Mesa, Torchlight II och Baldur’s Gate: Enhanced Edition. Black Mesa för att det ger mig en ursäkt att spela igenom Half-Life för miljonte gången, Torchlight II för att det kan bli vad Diablo III inte blev och Baldur’s Gate: EE för att det kanske kan ge mig en chans att spela igenom Baldur’s Gate utan att dö inombords av den uråldriga spelmekaniken.

Till en början retade jag mig på att vi aldrig verkade få ett datum för något av dem. För varje video jag kollade på, för varje bild jag såg och varje rad jag läste blev hypen större. Jag ville ha dem, måste ha dem!

Först ut kom utannonseringen av Baldur’s Gate: Enhanced Edition. 18:e september. Fan vad trevligt med något att lätta upp höstmörkret med tänkte jag och firade med en kopp kaffe från jobbets minst sagt för sitt ändamål dåligt lämpade kaffemaskin.

Torchlight II har jag retat mig på sedan i maj. Till en början framhöll utvecklarna att det skulle komma ungefär en månad efter Diablo III, troligen i hopp om att snappa åt sig dem som hunnit tröttna på vad som alla ansåg vara årets absolut viktigaste och mest efterlängtade spelsläpp. När jag i slutet på maj satt och hade tröttnat rejält på Diablo III och blickade framåt, noterade jag buttert hur Torchlight II fortfarande inte hade något släppdatum.

Det började mumlas om juli, och i juli började det mumlas om augusti. Någon började mumla om Duke Nukem Forever, men snart kom Runic Games med en utannonsering. … Om att de en vecka senare skulle ge offentliggöra spelets släppdatum. Märkligt att de måste utannonsera en utannonsering. En vecka därpå utannonserade de mycket riktigt Torchligt II. 20:e september.

Vafan!?

Två såpass tidskrävande spel som släpps nästan samtidigt. Jag visste vad som väntade mig. Det har hänt förr. Två spel som jag sett fram emot ett längre tag släpps nästan samtidigt och det ena hamnar i skymundan. Fan, fann FAN!

“Fattas bara att Black Mesa släpps den 19:e” skrockade jag uppgivet. Veckorna gick och se på fan, Black Mesa skulle tydligen komma den 14:e. Så, tre spel som med all sannolikhet förtjänar att spelas sönder och samman veckor i streck släpps alltså under en vecka.

I måndags nåddes rollspelstörstande PC-spelare av det dystra budet att Baldur’s Gate: Enhanced Edition har skjutits upp till november. För mig var det en glädjenyhet; nu får jag lägga så mycket tid jag vill på Torchlight II (med korta avbrott för toalettbesök och arbete) utan att behöva försumma Baldur’s Gate, eller vice versa.

Stort tack, Overhaul!