Inte på Gamex, Dag 1

header

Som de flesta vid detta laget kanske listat ut(eller inte), så befinner jag inte mig på Gamex iår. Och anledning till att det blev såhär är att jag valt att bege mig till Dreamhack i slutet på November istället, för att forska lite i vad fasen det finns att göra på världens största LAN, utan dator.

Att säga att jag inte är en aning bitter på alla som befinner sig på östkusten nu, vore att ljuga. Jag vill också vara där och spela nya spel, dricka öl, äta onyttig mat och bara vara ultra-nördig för en helg! För att uppmuntra mig själv lite, så har jag bestämt mig för att ha ett alldels eget Gamex hemma, eller iaf försöka, för att sedan dela med mig av mina dagar i utanförskap och västkustlig onykterhet. Vem vet, jag kanske tom kommer ha det bättre?

Äta osunt

RULLE

Är man på festival, fest, mässa eller bara har en vanlig spelkväll, så finns det EN sak, förutom öl som är så gott som obligatoriskt(iaf i Falkenberg). KEBAB!! Detta VET jag att man inte kan få tag på i Stockholm, ivarjefall inte lika god kebab. K-tallrik till kvällsmat, och K-rulle som nattamat står det på dagens meny.

Spela nya spel

Hej vad det går, eller något

Vad vore en egen mässa utan nya spel? Eftersom spel som Simcity(Niklas och Sanna, damn you!), Halo 4 och WiiU inte kommer släppas innan mässans slut, så får jag ju greppa tag i något riktigt färskt. Något jag vet att dom kommer ha på Gamex. Något jag kan prata om, och som faktiskt släpptes idag. Det spel jag suttit med HELA JÄKLA DAGEN heter Need for Speed Most Wanted, som jag spelar på min kära konsol-PC, i mitt egna vardagsrums-bås!

Denna gång är det Criterion Games(cre8orz av Burnout-serien) som med hjälp av den SVENSKA grafikmotorn Frostbyte 2, skapat den öppna racing-staden Fairheaven. Och här är det absolut inte tillåtet att köra för fort, eller krocka med några AI-bilister, för då får du snuten efter dig! Likt föregångaren med samma namn ska man helt enkelt via olika typer av race bli den mest efterlysta bilisten i staden.

Jag ska vara ärlig och säga att jag svalde “Most Wanted” med hull och hår. Är ett stort fan av föregångaren, vilket också gjorde att jag köpte spelet. Jag förväntade mig ett bilspel med modern grafik och mekanik blandat med ett litet mer klassiskt upplägg ala NFS. Men jag måste säga att spelet känns aningen tunnt, dock så är det ändå det bästa bilspel jag spelat på länge, men det är mest körkänslan och den extrema farten som bidrar till det. Jag hade önskat mig mer styling och uppgraderingar till bilarna, en MYCKET mer överskådelig karta över Fairhaven, att man tog bort slowmo-effekten varje gång man krockar och viktigast av allt: VARFÖR FINNS INGEN SKODA? I det stora hela såg gillar jag NFSMW, men det lämnar mycket att önska.

Dricka öl, typ

En lagom nöjd nörd

Ja, vad vore en fin bal på slottet. Jag verkligen sitter och råmyser när jag ser Niklas skriva på Twitter att han precis anlänt till Stockholm med en enliters öl i handen. Tack för den kamrat! Ångesten blev inte mindre precis. Jag får helt enkelt nöja mig med att brygga ölen istället för att dricka den. Sitter på jobbet just nu faktiskt, och är som sagt tvungen att beskåda allt som händer i Stockholm från ett fönster. *suck*

Detta är min första dag utanför Gamex-sällskapet. Dag 2 kommer bli minst lika intressant, plus att Lördagen kommer bli helt bananas! Så håll gärna koll på bloggfan dygnet runt, minst!