Världens bästa community

Communityheader

Sweden’s finest?

Det här inlägget handlar inte så mycket som spel, utan blir ett navelskåderi och en hyllningssång utan dess like. Det kanske inte är så intressant för dig som läser som spel, men inte skriver om dem, men jag känner ändå att det är något jag måste få ur mig.

Klockan 18.23 i söndags satte jag mig på tåget från Stockholm hem till Malmö. Jag var lite smått bakfull, kände att jag luktade lite illa och var tröttare än jag kan minnas att jag någonsin varit tidigare. Fyra hela dagar hade spenderats med att springa runt på ett högljutt mässgolv i ett försök till någon slags mer eller mindre professionell rapportering av vad som hände på Sveriges största spelmässa, Gamex. Hur bra eller dåligt det gick låter jag er, kära läsare, bestämma.

När jag satt där på tåget kände jag ett visst vemod, oavsett hur skönt det skulle vara att komma hem och sova i sin egen säng. Vemodet grundade sig i att jag lämnade alla de underbara människor som gjort årets besök på Gamex så otroligt bra. Ni kanske inte visste det, men vi har ett alldeles fantastiskt community av spelskribenter, journalister, krönikörer och kritiker i Sverige. Omkring 26 000 personer besökte Gamex i år, men allra störst intryck på mig gjorde den handfull som utgör svensk spelmedia.

Det spelar ingen roll om man skriver för en liten blogg eller sänder radio som når hundra tusen lyssnare. Som en del av svensk spelmedia får jag intrycket av att man alltid är välkommen och att i princip ingen ser sig själv stå över någon annan. Måttet av konkurrens är också extremt lågt. Även om det skämtsamt snackas om att göra si eller så för att vara bättre än “konkurrenterna” är det ändå kamratskap och en vilja att hjälpa varandra att bli bättre som genomsyrar mötet med andra nördar.

Jag ser en ljus framtid för svensk spelmedia där öppenhet gent emot läsare och integritet är ledorden tillsammans med lättsamhet och humor. Oavsett på vilken nivå vi befinner oss vet jag att vi alla även framöver kommer göra vårt bästa för att rapportera om, och granska, den bransch vi älskar mest.

Så ett stort tack till alla er som gjorde Gamex år 2012 så fantastiskt!

Så ett stort tack till alla er som gjorde Gamex år 2012 så fantastiskt! Jag hoppas vi ses snart igen alla bloggare, stora legendarer, svampar, radioprofiler, kvällstidningsjournalister och tv-tokar!