Årets Känga

GOTYheader

Mass Effect 3 slog ner som en bomb i spelvärlden. Ja, kanske var det mer slutet på spelet som satte igång explosionerna. Den något korta avslutningen på spelet lämnade en hel del människor otillfredställda och internet var inte sen med att släppa lös The Nerd Rage™! Folk runt om i världen blev som skogstokiga över slutet. Det bölades på facebook, gnälldes på twitter och floder gräts på forum. Och det slutade inte. Överallt hördes samma människor säga samma saker om och om och om igen. Till slut blev det så mycket att BioWare gav med sig och gjorde om slutet.

Så årets känga får alla dom som bölade, gnällde och grät på Mass Effect 3′s slut. Helt plötsligt var alla timmar som folk suttit och njutit och hyllat spelserien som bortblåsta. Väldigt få personer kunde fortfarande uppskatta Shepards långa resa, valen som gjorts, relationerna som byggts upp och alla strider som utkämpats. Vips var hela spelserien inte värd mer än hundbajs på gatan. Ja herre jävlar vad Mass Effect fick utstå spott och spä. Folk krävde ändring på slutet till deras spel. Deras spel? Ja, det var ju trotts allt dom som hade spelat igenom spelen. Att BioWare slitit i flera år med spelen verkade likgiltigt. Att man sen betalat ynka 5-600:- per spel för åtminstone 15-20 timmar per spel. Om man köpte det nytt.

Personligen tyckte jag att slutet varken var jättebra eller jättedåligt. Det var en destination. Och destinationen var inte i närheten så viktigt som resan dit. Och för mig var slutet inte direkt oväntat. Redan i slutet av Mass Effect 2 kände jag på mig hur det skulle sluta för min Shepard. Vilket för mig gjorde min resa genom 3:an ännu mer intensiv.

En liten känga i förbifarten vill jag ge till BioWare som lät sig bli mobbade till att ändra slutet på Mass Effect 3. Personligen tycker jag att dom skulle stått fast vid deras spel, deras slut och deras vision.

Gammelgubben har talat. Och inga hårda karameller får ni!